Povodom obeležavanja Svetskog dana voda mr Tatjana Božić član Gradskog veća grada Pančeva za obrazovanje posetila je OŠ „Isidora Sekulić“ gde je prisustvovala času ekologije.

 „Svetski dan voda obeležava se svake godine još od 1993. godine sa ciljem da inspiriše razvijanja svesti i odgovornosti, kako odraslih tako i dece, kak bi što više zaštili resurs bez kojeg nema života. Voda ima neprocenjiv značaj u evoluciji živog sveta. Voda predstavlja uslov opstanka života na Zemlji i najrasprostranjeniju životnu sredinu. Moramo zaštititi vode od zagađenja i koristiti ih na održiv način, uravnotežujući potrebe ljudi i planete. Obrazovni sistem nam pomaže da ukažemo deci od malih nogu na značaj vode za život. Srbija je 47 zemlja od 180 država rangiranih po količini vodnih resursa u svetu“ rekla je Tatjana Božić.

Učenici 8. razreda su pripremili prezentaciju o očuvanju biodiverziteta reke Tamiš, a deca iz vrtića „Bambi“, kao gosti, održali su radionicu i upriličili izložbu povodom obeležavanja Svetskog dana voda. Najavljene su i akcije podizanja ekološke svesti građana, čišćenje i očuvanje priobalja Tamiša, kao najveće reke južnog Banata, koje će biti realizovane u narednom periodu.