U Pančevu je obeležen 9. maj, Dan pobede nad fašizmom. Tigran Kiš, predsednik Skupištine grada Pančeva i Milenko Čučković, član Gradskog veća zadužen za rad, zapošljavanje i socijalnu politiku, u ime grada Pančeva, položili su vence i odali poštu žrtvama. Ovom prilikom istaknuto je da je važno da čuvamo sećanje na one koji su dali živote za našu slobodu, boreći se protiv najvećeg zla u savremenoj istoriji čovečanstva fašizma.

Na nekoliko lokacija na kojima se nalaze spomen obeležja palim borcima, na teritoriji grada Pančeva, položeni su venci u znak sećanja na poginule borce u Drugom svetskom ratu. Dan pobede je obeležen u tišini, minutom ćutanja odata je počast i žrtvama, u prošlonedeljnim stradanjima, u Osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“ u Beogradu i Mladenovcu.

Udruženje boraca narodno-oslobodilačkih ratova grada Pančeva je organizovalo polaganje venaca na spomenike palim borcima Crvene armije i 12. Vojvođanskoj brigadi u Vojlovici, kao i obilazak spomen sobe 12. Vojvođanske brigade u Vojlovici.

Širom Evrope 9. maj se obeležava kao Dan pobede nad fašizmom i Dan Evrope, u znak sećanja na završetak Drugog svetskog rata u Evropi 1945. godine i početak stvaranja Evropske unije, pet godina kasnije.