У Панчеву је обележен 9. мај, Дан победе над фашизмом. Тигран Киш, председник Скупиштине града Панчева и Миленко Чучковић, члан Градског већа задужен за рад, запошљавање и социјалну политику, у име града Панчева, положили су венце и одали пошту жртвама. Овом приликом истакнуто је да је важно да чувамо сећање на оне који су дали животе за нашу слободу, борећи се против највећег зла у савременој историји човечанства фашизма.

На неколико локација на којима се налазе спомен обележја палим борцима, на територији града Панчева, положени су венци у знак сећања на погинуле борце у Другом светском рату. Дан победе је обележен у тишини, минутом ћутања одата је почаст и жртвама, у прошлонедељним страдањима, у Основној школи „Владислав Рибникар“ у Београду и Младеновцу.

Удружење бораца народно-ослободилачких ратова града Панчева је организовало полагање венаца на споменике палим борцима Црвене армије и 12. Војвођанској бригади у Војловици, као и обилазак спомен собе 12. Војвођанске бригаде у Војловици.

Широм Европе 9. мај се обележава као Дан победе над фашизмом и Дан Европе, у знак сећања на завршетак Другог светског рата у Европи 1945. године и почетак стварања Европске уније, пет година касније.