У Панчеву је обележен 9. мај, Дан победе над фашизмом. На спомен-обележјима палим борцима испред града Панчева венце су положили Тигран Киш, председник Скупштине града Панчева и Миленко Чучковић, члан Градског већа задужен за рад, запошљавање и социјална питања.

„Град Панчево обележава 9. мај, Дан победе над фашизмом, један од најзначајнијих датума у историји не само нашег народа, него целокупног човечанства, јер је тог дана побеђено највеће зло у историји – фашизам. Што је тај датум даље од нас у историји, важније је сећати га се и спомињати га. Важно је преностити млађим генерацијама шта тај датум значи. Сведоци смо свакодневних покушаја да се историја прекроји, да се од поражених направе победници, да се неке чињенице из Другог светског рата прикажу другачије у данашњем времену, стога је јако важно да се овог датума сећамо, да га сваке године обележавамо и да све што знамо о Другом светском рату и том злу фашизму, преносимо на млађе нараштаје. То је једини начин да се то зло више никада не врати“,  рекао је Тигран Киш том приликом и истакао да се Панчево сећа својих жртава и људи који су дали живот за слободу.

Удружење бораца народно ослободилачких ратова 1912-1999. је организовало полагање венаца на споменике палим борцима Црвене армије и 12. Војвођанској бригади, као и обилазак спомен собе 12. Војвођанске  бригаде у Војловици.

Широм Европе данас се обележава 9. мај као Дан победе над фашизмом и Дан Европе, у знак сећања на завршетак Другог светског рата у Европи 1945. године и почетак стварања Европске уније, пет година касније.