Полагањем венаца на спомен-обележја народним херојима Олги Петров, Стевици Јовановићу и Марку Кулићу у Градском парку, обележен је 6. октобар, Дан ослобођења Панчева у II светском рату.

Венце су положили председник Скупштине града Панчева Тигран Киш, чланови Савеза удружења бораца Народно-ослободилачког рата, припадници Војске Србије, представници Друштва српско-руског пријатељства и остале организације и удружења.

Председник Скупштине Тигран Киш честитао је грађанима, ветеранима Другог светског рата и њиховим потомцима Дан ослобођења, дан када су пре 72 године антифашистичке, партизанске снаге и припадници руске Црвене армије ослободили наш град од окупације:

Данас је посебно важно сећати се, обележавати овакве датуме и никада не заборавити шта се овде стварно десило пре 75 година. Ми у Панчеву смо били сведоци великог страдања, овде имамо више споменика где је на хиљаде наших суграђана, Срба, Јевреја, Рома, недужно оставило животе и нашој генерацији, млађој генерацији оних који долазе дужни смо да се тих жртава увек сећамо како бисмо знали да ценимо слободу, независност и ово што данас имамо, да нам се не би то десило поново, поручио је Тигран Киш.

Присутне је поздравио и представник Амбасаде Руске Федерације у Србији Николај Банатов и честитао Дан ослобођења Панчева од великог зла, догађаја из ког, кроз осврт на историју и сећање на народне хероје, младе генерације треба да извуку поуку.

Председник Градског одбора СУБНОР-а Тодор Стојановић рекао је да је 6. октобар био последњи дан робовања фашизму и истакао да народ који не поштује своју прошлост, нема ни будућност:

Зато ћемо 6. октобар славити док нас буде иједног живог борца или потомка, поштовалаца наших слободарских традиција. Ми вас никад нећемо заборавити, то је наша порука онима који су дали своје животе, као што је и њихова порука била „Боримо се и умиремо за бољи, лепши и праведнији живот оних који долазе за нама“. Ми ћемо наставити борбу за њихове и наше идеале, негујући и чувајући јединство нашег народа и народности основаних у Народно-ослободилачкој борби.