Obeležavanje Dana grada Pančeva je počelo u 10 časova 8. novembra 2017. godine, kada je predsednik Skupštine grada Pančeva, Tigran Kiš, položio venac na Spomenik borcima iz Prvog svetskog rata.

Na svečanoj sednici Skupštine grada Pančeva, održanoj 8. novembra 2017. godine u 12 časova, u dvorani Kulturnog centra, gradonačelnik grada Pančeva, Saša Pavlov i predsednik Skupštine grada Pančeva, Tigran Kiš, dodelili su Novembarske nagrade, za obrazovanje Mihajlu Joviću, i Žozefu Lončaru, za privredu. Laureat Žozef se tom prilikom zahvalio gradonačelniku Saši Pavlovu i poklonio gradu inicijativni predlog projekta pod nazivom “Pančevo-dioptrija optimizma”.

Na početku svečane sednice, Pančevačko srpsko crkveno pevačko društvo je izvelo himnu Republike Srbije “Bože pravde” pod dirigentstvom Vere Carine.

Pored PSCPD, na svečanosti su nastupili i Tamburaški orkestar kojim je dirigovao laureat Novembarske nagrade, Mihajlo Jović, žensko pevačko društvo KUD “Stanko Paunović” NIS-RNP, glumci Sofija Juričan, koja je recitovala Kiplingovu poemu “Ako” i Milenko Pavlov, koji je izveo pesmu Mike Antića “Vojvodina”, zatim AKUD Univerziteta u Beogradu “Španac”, koji je izveo crnogorsko oro.

Gradonačelnik grada Pančeva, Saša Pavlov, čestitajući sugrađanima i prisutnima Dan grada, iskoristio je priliku da predstavi najznačajnije projekte i aktivnosti u proteklom periodu i najavio punu realizaciju projekta koji se odnosi na grinfild „poslovnu zonu-sever“, dolaskom velike investicije koje će značiti novo doba privrednog razvoja grada Pančeva.

Pavlov se obratio i mladima govoreći o značaju obrazovanja i programa koji se realizuju, pre svega kroz Akcioni plan zapošljavanja. Tom prilikom se zahvalio i Vladi Republike, ali i Vojvodine naglašavajući dugo očekivanu rekonstrukciju Internog odeljenja pančevačke bolnice.

Svečanoj sednici su pored gradonačelnika, predsednika Skupštine grada Pančeva, odbornika, većnika, sekretara, predstavnika pokrajinske Vlade, prisustvovali i prvi počasni građanin Pančeva, a nekadašnji gradonačelnik Ravene, Frančesko Đangrandi, predstavnici Vojske Srbije, pančevački sveštenici, direktori pančevačkih javnih preduzeća, škola i ustanova, sportisti i umetnici.