Na osnovu hidrometeorološkog upozorenja izdatog 20.06.2016. godine od strane Republičkog hidrometeorološkog zavoda,

„Tokom današnjeg dana zadržava se nestabilno vreme, mestimično sa pljuskovima i grmljavinom. Lokalno se očekuju obilne padavine, a pri grmljavinskim procesima i pojava grada i olujnog vetra. Tokom večeri i noći grmljavinski procesi praćeni pojavom pljuskova, grada i olujnog vetra biće posebno intenzivni na području Banata, donjeg Podunavlja, kao i u Beogradu i okolini, gde se lokalno očekuje i preko 30 mm po kubnom metru za 3 h.“.

„Na Starom Begeju, Tamišu, Brzavi, Moravici, Karašu i Neri vodostaji će naredna dva dana biti u većem porastu sa mogućnošću dostizanja i prevazilaženja granica vanredne odbrane od poplava. Na bujičnim vodotocima slivova Kolubare, Jasenice, Kubršnice, Mlave i Peka, kao i na bujičnim vodotocima na širem području grada Beograda naredna 24 časa mogući su nagli porasti vodostaja sa lokalnim izlivanjima“.

Gradski štab za vanredne situacije grada Pančeva je naložio javno-komunalnim preduzećima da budu u pripravnosti sa ciljem preduzimanja mera u slučaju potrebe.

Pozivamo građane da prate informacije preko sredstava javnog informisanja. Kontakt telefon u Centru za obaveštavanje je 1985.