На основу хидрометеоролошког упозорења издатог 20.06.2016. године од стране Републичког хидрометеоролошког завода,

„Током данашњег дана задржава се нестабилно време, местимично са пљусковима и грмљавином. Локално се очекују обилне падавине, а при грмљавинским процесима и појава града и олујног ветра. Током вечери и ноћи грмљавински процеси праћени појавом пљускова, града и олујног ветра биће посебно интензивни на подручју Баната, доњег Подунавља, као и у Београду и околини, где се локално очекује и преко 30 mm по кубном метру за 3 h.“.

„На Старом Бегеју, Тамишу, Брзави, Моравици, Карашу и Нери водостаји ће наредна два дана бити у већем порасту са могућношћу достизања и превазилажења граница ванредне одбране од поплава. На бујичним водотоцима сливова Колубаре, Јасенице, Кубршнице, Млаве и Пека, као и на бујичним водотоцима на ширем подручју града Београда наредна 24 часа могући су нагли порасти водостаја са локалним изливањима“.

Градски штаб за ванредне ситуације града Панчева је наложио јавно-комуналним предузећима да буду у приправности са циљем предузимања мера у случају потребе.

Позивамо грађане да прате информације преко средстава јавног информисања. Контакт телефон у Центру за обавештавање је 1985.