Маја Витман, градска менаџерка обишла је новодечје игралиште у насељу Содара, које је само једно од осам нових игралишта у Панчеву.

„Содара данас добија ново дечије игралиште површине 600 м2 са великим бројем справа за разноврсне игре, јер смо водинли рачуна о свим узрастима и њиховим потребама. Осмеси малишана нам дају ветар у леђа, а нестрпљење малишана и њихова раздраганост за ове радове да се заврше што пре, показују да смо направили пун погодак. Направили смо им модерна игралишта, као што имају централни градски парк, Америчке зграде и Народна башта. Наши вишегодишњи разговори са суграђанима и сарадња са Месним заједницама уродило је плодом“, рекла је Маја Витман и подсетила да је јуче отворено ново игралиште за децу у насељу Котеж 2.

На игралишту се могу наћи занимљиви садржаји, кула, попут пењалица, тобогана, разних љуљашки, клацкалица и коњића њихалица.

„Радови на постављању нових дечјих игралишта су у току на Стрелишту на две локације, Котежу 1, у насељу Младост, такође на две локације и на Тесли поред вртића „Бамби“. Урадићемо нова игралишта, попут оних у Старчеву и Омољици, и у осталим насељеним местима, у Банатском Новом Селу, Качареву, Јабуци, Глогоњу, Долову, Банатском Брестовцу и Војловици“, објаснила је градска менађерка Витман и захвалила се свим суграђанима на помоћи при избору локација за нова игралишта.

Из градског буџета је за 8 нових дечјих игралишта у насељима Панчева издвојено 65 милиона динара.