У петак, 22. априла 2016. године, у улици Жарка Зрењанина број 14 отворене су нове просторије Филијале за Јужнобанатски округ Републичког фонда за здравствено осигурање.

Како је објекат Филијале РФЗО у улици Војводе Радомира Путника у лошем стању, Град Панчево уступио је пословни простор који није неопходан за обављање делатности органа Града Републичком фонду, како би се изместила шалтер сала и омогућио рад у безбедним условима док Републички фонд не изврши адаптацију постојећег објекта. Грађани ће већ од данас моћи да остварују своја права из здравственог осигурања у шалтер сали на новој адреси.

Отварању су присуствовали градоначелник Панчева Саша Павлов и в.д. директора Републичког фонда за здравствено осигурање Верица Лазић.

Како је зграда Филијале овде у Панчеву у лошем грађевинском стању, захваљујући Граду, пре свега градоначелнику Панчева, грађани Панчева и осигураници ће од данас у овим лепим просторијама моћи да остваре своја права. Овде је измештена само шалтер сала, остале службе су остале на старом месту, дакле овде ће се вршити овера здравствених књижица, образаца за помагало и инострано осигурање. Ми смо сада у поступку адаптације наведеног простора и друге службе се неће пресељавати на другу локацију, изјавила је Верица Лазић.

Данашњи дан је врло значајан и ја се захваљујем директорки што је дошла у Панчево да заједно отворимо и ставимо у погон овај простор. Ви знате да Филијала има своју имовину и простор у Панчеву у улици Војводе Радомира Путника, али обзиром да реновирање тог објекта захтева значајна финансијска средства, они су се обратили за помоћ и ево ми смо пронашли овај објекат који је у протеклих годину дана преуређен како би се пружила подршка у области здравственог осигурања и свега оног што је у делокругу рада Републичког фонда. Дакле ради се о обостраном излажењу у сусрет грађанима и побољшању квалитета пружања услуга свих установа, институција и организација без обзира да ли су локалног или вишег типа, истакао је Саша Павлов.

Градоначелник је прецизирао да је, с обзиром на то да је ово градски објекат, Град уложио у претходне две, три године доста средстава за реконструкцију својих објеката за које постоји интересовање или на самом тржишту, или интересовање за функционисање организација и институција које су највише изложене свакодневном контакту и пружању услуга грађанима. Овај објекат је дат на одређено време на коришћење Републичком фонду за здравствено осигурање с тим што ће режијске трошкове и трошкове функционисања објекта финансирати РФЗО.

Након овог догађаја, градоначелник и директорка Фонда посетили су и Сигурну кућу, где је гђа Верица Лазић корисницима ове куће уручила бесплатне здравствене картице.