Gradska uprava grada Pančeva je odvojila sredstva za tekuće održavanje osnovnih škola u iznosu oko 10 miliona dinara. U skladu sa tim, urađena je i neophodna ograda u školskom dvorištu Osnovne škole “Bratstvo-jedinstvo” u Vojlovici. Na taj način je povećana opšta bezbednost đaka, odnosno dece koja tu školu pohađaju.
U školi su se tim povodom sastali Tatjana Božić, članica gradskog veća zadužena za obrazovanje, Nandor Balog, predsednik Saveta MZ “Vojlovica” i direktorka Osnovne škole “Bratstvo-jednistvo” Ksenija Carević.

Tatjana Božić je ovom prilikom izjavila:
-Grad je izdvojio, za tekuće održavanje osnovnih škola, oko 10 miliona dinara. U školi “Bratstvo jedinstvo” je urađena ograda u vrednosti od 600.000 dinara. Inače, po školama su, u okviru tekućih održavanja, urađeni delovi fasade, delovi sanacije krovova, podovi u školama i fasadna stolarija, znači u zavisnosti od onoga što je škola iskazala kao potrebu.

-Izgradnja ograde u školi za bezbednost dece znači mnogo. To je deo školskog dvorišta koji mi najmanje možemo da kontrolišemo, budući da je dvorište veoma veliko. Tu se nalaze dva sportska terena i zelena površina, tako da su tu mogli ući i nepozvani posetioci, imajući u vidu da je u ovom delu grada dozvoljeno držanje domaćih životinja. Ova betonska ograda će zaista povećati bezbednost dece u našem školskom dvorištu – objasnila je direktorka Osnovne škole “Bratstvo-jedinstvo”.

-U saradnji sa školom, Gradskom upravom i sa vlašću u gradu, rešili smo jedan od većih problema u Vojlovici. Sada je bezbednost dece, u ovoj školi, na visokom nivou – kaže Nandor Balog, predsednik Saveta MZ “Vojlovica”.