Aleksandar Stevanović, gradonačelnik Pančeva je povodom obeležavanja 159. godišnjice Gimnazije „Uroš Predić“ posetio školu i svečano predao, novi rekonstruisani objekat u kojem se nalazi fiskulturna sala učenicima. Zajedno sa Zoricom Pomar, direktorkom ove obrazovne ustanove i profesorima fizičkog vaspitanja uverio se u kvalitet izvedenih radova.

„Rekonstrukcija sale trajala je deset meseci i predstavlja jedan od kapitalnih projekata visoke gradnje u Pančevu. Zaista je bila velika želja svih nas da se ovaj objekat rekonstruiše u potpunosti, da se radovi izvrše od temelja do krova, kako bi đaci mogli nesmetano, a pre svega bezbedno da koriste salu. Posle 135 godina objekat je potpuno rekonstruisan i puno mi je srce što smo ovo uradili. Gimnazija je jedna od institucija koja zaslužuje ovakvu značajnu investiciju, jer ovu školu su pohađale ili su u njoj predavale, mnoge ličnosti koje su imale uticaja i na svetsku istoriju kao što su Mihajlo Pupin, Laza Kostić, Miloš Crnjanski, Isidora Sekulić, Uroš Predić. Moram da napomenem da je celokupna investicija u vezi sa radovima oko objekta u kojoj se nalazi fiskulturna sala, urađena u saradnji sa Zavodom za zaštitu spomenika kulture Pančevo, jer je objekat od 1997. godine pod njegovom zaštitom, a vrednost je iznosila blizu 50 miliona dinara i finansirana je u potpunosti iz budžeta Grada. U skladu sa svojim mogućnostima grad Pančevo će i ubuduće da nastavi da ulaže u Gimnaziju, kojoj nedostaje još učionica, a planira da povećava broj odeljenja i broj učenika. Mi smo tokom ove godine uradili projekte, ishodovali građevinske dozvole za izgradnju nekih novih objekata i nadam se da ćemo sada u postupku kreiranja budžeta za 2023. godinu imati sredstava da započnemo izgradnju jednog od tih objekata koji će doprineti da naša Gimnazija u narednom periodu može da nastavi da stvara kadar koji će menjati svet“, rekao je Aleksandar Stevanović nakon obilaska fiskulturne sale u Gimnaziji „Uroš Predić“.

Gradonačelnik je čestitao Dan škole i poželeo đacima, profesorima i direktorki da koriste salu još dugo u budućnosti, da ona bude mesto gde će se stvarati neki novi sportski šampioni kojih Pančevo ima mnogo.

Zorica Pomar, direktorka Gimnazije „Uroš Predić”, koju trenutno pohađa 970 učenika u 36 odeljenja, istakla je značaj projekta, jer od kad postoji škola nije urađena ovako detaljna rekonstrukcija.

„Učenici su presrećni. Dobili smo savremenu salu, a novu opremu ćemo kupovati u narednom periodu. Iskreno zahvaljujem lokalnoj samoupravi što je podržala ovaj projekat. Nadamo se da ćemo i dalje imati dobru saradnju s Gradom Pančevom i da ćemo uskoro uspeti da dobijemo nov objekat u dvorištu škole“, rekla je direktorka Zorica Pomar.