У оквиру пројекта јавно – приватног партнерства, ове недеље се изводе радови на рехабилитација путева и улица у Горњем граду – обнављање пута, ојачање коловозне конструкције по целој ширини постојећег коловоза.

Месна заједница „Горњи град“ је једна од настаријих у граду и има највећи број грађана који живе управо у овом делу. Нажалост, имала је и најнеуређенију путну инфраструктуру. Ми смо за двадесетак дана успели да решимо асфалтирање у девет улица. Тренутно се изводе радови у улици Милоша Обилића. Велико нам је задовољство да смо грађанима после више деценија успели да обезбедимо услове како доликује. Претходно стање је било са прилично девастираном калдрмом и јако је отежавало кретање, анарочити у јесењем и зимском периоду. Напоменула бих да приликом радова у три улице у Горњем граду, где је било могућности, овим радовима смо успели и да проширимо коловозну конструкцију, тако да ове улице које смо радили имају профил улице од петара метара. Рехабилитацијом улица добили смо пун профил ширине коловоза, самим тим и прегледност, као и функционалност, истакла је током обиласка радова градска менаџерка, Маја Витман.

Улице које се раде у МЗ Горњи град у склопу ове рехабилитације и реконструкције поред улице Милоша Обилића, су Иве Курјачког, Јове Максина, Танаска Рајића, Косанчић Ивана, Мајке Југовића, Југ Богдана, Топлице Милана и Браће Југовић.