У понедељак, 7. марта 2016. године, одржан је састанак „У сусрет инвеститору“, који је Град Панчево организовао у сарадњи са Привредним друштвом „Мерлин поинт“ из Краљева, које је преузело на управљање објекат хотела “Слобода“ по основу уговора о дугорочном закупу и планира да објекат реконструише и у што краћем року отвори угоститељско-туристички објекат високог ранга.

Присутнима су се на састанку обратили градоначелник града Панчева Саша Павлов, заступник Привредног друштва “Мерлин поинт“ Саша Марковић и његов колега, грађевински инжењер Велимир Бјелица.

Градоначелник Саша Павлов, истакавши потребу за хотелом у нашем граду и његов значај, рекао је да је Градска управа у протеклом периоду настојала да заинтересује потенцијалне инвеститоре за браунфилд локације, тј. за хотел „Слобода” и за хотел „Тамиш”, и да се тим поводом јавило Привредно друштво „Мерлин поинт“ из Краљева. О инвестицији и адаптацији хотела, градоначелник је изјавио:

То Панчеву заиста много значи, јер Панчево има потенцијал за развој туризма, међутим, питање пре свих питања је омогућавање квалитетног хотелског смештаја, које ћемо на овакав начин да добијемо и ја се искрено надам да се нећемо стати на овом хотелу, него да ће инвеститор бити уверен кроз више примера добре праксе сарадње и са Градском управом и са привредом града Панчева и да ће му можда представљати изазов закуп хотела „Тамиш“, чиме би, по мом мишљењу, градски капацитети за хотелски смештај били задовољени, рекао је градоначелник.

Градоначелник је нагласио да Град Панчево има одговорност и према инвеститору и друштвену одговорност према средствима пореских обвезника, те да Град покушава да пронађе одговарајући оквир мера за све инвеститоре и да ће након усвајања појединих одлука бити успостављен стабилан систем субвенционисања, како би сваки инвеститор знао у којој ће мери локална самоуправа моћи да му изађе у сусрет.

Заступник “Мерлин поинт“-а Саша Марковић изјавио је:

Захваљујући људима из Градске управе, који су потражили инвеститоре из области хотелијерства и туризма и дошли до нас, позвани смо, дошли, видели, препознали инвестицију и кренули смо у реализацију пројекта. Договорили се са АИК банком око уговора, односно, закупа и данас смо кренули са радовима.

Према речима Саше Марковића, име хотела биће „Царев двор” и планиранo je да има 30 смештајних јединица. Радови реконструкције објекта започети су 7. марта 2016. године, одвијаће се у фазама и на њима ће бити ангажоване панчевачке фирме. Планирано је  да се прво заврши део баште и једна од сала,  затим 10 соба, док би комплетна адаптација објекта требало да буде завршена до априла 2017. године, након чега је намеравано запошљавање 80 угоститеља са евиденције Националне службе за запошљавање, а најављено је и да ће постојати могућност да ученици у хотелу обављају праксу.