Ministar za sport i omladinu Vanja Udovičić, posetio je u sredu, 29. marta 2017. godine Medicinsku školu u Pančevu. On je sa gradonačelnikom Pančeva razgovarao o ulaganju u sport, a sa đacima škole o vršnjačkoj edukaciji.

Vanja Udovičić, ministar omladine i sporta je prilikom posete Medicinskoj školi kazao da je on u našem gradu zbog dve stvari. Prva je razgovor o infrastrukturnim projektima. A druga je da pohvale i izdvoje Pančevo kao jedan od retkih gradova koji toliko izdvaja za sport.

Evo danas smo posetili grad sporta kakav je Pančevo kako bi pružili primer drugim lokalnim samoupravama koliko je bitan sport. Želeo bih da se zahvalim gradonačelniku koji toliko brine o mladima.

Ministar Udovičić je i razgovarao sa đacima Medicinske škole o vršnjačkoj edukaciji, projektu koji je započet prošle godine sa anti doping agencijom o korišćenju nedozvoljenih supstanci, koje su, kako je objasnio, najviše prisutne u teretanama. On je objasnio da ministarstvo želi da kroz edukaciju mladih utiče na svest ljudi kako ne bi koristili ove supstance.

Već imamo saradnju sa Zemunskom školom, a proširićemo je i na još nekoliko Medicinskih škola u Srbiji. Nadam se izuzetnoj saradnji sa Medicinskom školom u Pančevu i da ćemo na ovaj način uticati na smanjenje dopinga, rekao je Udovičić.

Gradonačelnik Pančeva Saša Pavlov se zahvalio ministru na poseti i poručio mu da je došao u grad sporta. On je tom prilikom podsetio da da je iz gradskog budžeta izdvojeno 8 posto za razvoj sporta, školskog, rekreativnog i za razvoj infrastrukture. Jedan smo od rethih gradova koji izdvaja ovoliko za sport, dodao je Pavlov.

U Pančevu će se za sport uraditi mnogo više, nego što je to urađeno za prethodnih 20 godina. Zahvaljujući tome što se na odgovornim mestima nalaze sportisti, gospodin Udovićić u republičkom Ministarstvu i u Pokrajinskom sekretarijatu, gospodin Batez. Oni daju veliki doprinos da grad bude zaista grad sporta – rekao je Saša Pavlov, gradonačelnik Pančeva.

Ministar Udovičić je kazao da je ovo jedna od boljih fiskulturnih sala koje je obišao i da želi da se još više pomogne Pančevu kako bi obnovili i druge sale. Na taj način pančevački vrhunski sportisti ne bi morali da idu u druge gradove kako bi trenirali.

Izvor: Južni Banat