Александар Стевановић, градоначелник Панчева и Никола Лазетић, директор млађих селекција Фудбалског савеза Србије обишли су фудбалске клубове у Омољици и Банатском Брестовцу и уручили дресове и лопте.

„У Панчеву имамо специфичност да у свом саставу поред града имамо 9 великих насељених места и срећу да свако од тих насељених места има свој фудбалски клуб, уз 2 највећа у граду, наш Суперлигаш „Железничар“ и „Динамо“. Клубови имају дугу традицију, у Омољици ће следеће године бити 100 година од оснивања ФК „Младост“, а у Брестовцу ФК „Будућност“ постоји 90 година. Клубови су значајни, јер велики број малишана у насељеним местима има где да дођу, да се одвоје од телевизора, компјутера и мобилних телефона и баве се спортом. Спорт је веома важан како за физички, тако и за ментални развој наше деце. Ово су клубови који се такмиче у аматерским ранговима, али неки од њих имају амбиције да иду и ка професионализму. Сваки талентовани малишан из нашег града, има простор и има где даље да настави свој професионални развој. Фудбалски клубови су такође важни и због унапређења друштвеног живота у сваком од села. Оно што ми као Град дајемо и улажемо заједно са Фудбалским савезом, Покрајинским секретаријатом за спорт и омладину и Министарством спорта, као подршка развоју свих клубова на територији града Панчева је веома значајно, а враћа нам се тако што људи долазе на стадионе да гледају утакмице, да имају разоноду, да имају могућност где да проведу квалитетно слободно време. Мислим да остварујемо циљ постојања и одржавања клубова у насељеним местима“ рекао је градоначелник Стевановић и додао да ће град Панчево наставити да улаже у спорт и спортску инфраструктуру, за потребе професионалаца, аматера и рекреативаца.

Градоначелник Стевановић је изразио захвалност на прилици да угости велико име српског фудбала и захвалио се на донацији клубовима.

Никола Лазетић је приликом посете фудбалским клубовима „Младост“ и „Будућност“ био задовољан јер велики број дечака тренира фудбал у Омољици и Банатском Брестовцу.

„Изузетно ми је велика част што испред Фудбалског савеза Србије имам ту могућност да обилазим и мања места. Кроз своју каријеру сам путовао по целој Европи и обишао сам и цео свет, али ми је увек недостајало да обиђем и нашу лепу Србију да видим клубове и људе који у њима раде, који су стварно јако амбициозни и дају све што имају од својих могућности да клуб подигну на виши ниво. Обишао сам Банатски Брестовац и Омољицу и видео да људи раде веома амбициозно. И градоначелник Панчева им је на располагању непрестано. Велика нам је част што можемо да помогнемо, пре свега овој деци да им дамо и олакшамо, да имају што боље услове, јер суштина оваквих клубова је да они дају могућност свој деци да буду у спорту и да се баве спортом. Да ли ће једног дана постати професионални спортисти или не, суштина је да једног дана постану добри људи и да више буду окренути ка спорту. Фудбалски савез на разне начине може да помогне овим клубовима. Тренутно је у току акција где их снабдевамо лоптама, фудбалским дресовима, шорцевима, штуцнама, али се такође дешава да Фудбалски савез Србије усмерава клубовима донације за наменске трошкове, за инфраструктуру, за сређивање терена или уређење свлачионица. Суштина је да се ти мањи клубови који имају одређене потребе јаве Фудбалском савезу Србије, а ми ћемо гледати колика је наша могућност да изађемо у сусрет сваком клубу“ казаао је Лазетић, а у разговору са фудбалерима их је саветовао и пренео нека своја искуства.

Представници фудбалских клубова у Омољици и Банатском Брестовцу су истакли да им је сваки вид донације и помоћи добродошао, било да је то подршка од стране Фудбалског савеза, локалне самоуправе, месне заједнице или посета познатих играча, све то помаже у напретку и опстанку клубова и мотивише децу да се баве фудбалом.