У петак 16. септембра 2016. године, Гимназија „Урош Предић“ и Електротехничка школа „Никола Тесла“ добиле су од Града Панчева гусеничар за степенице који ће ученицима у инклузивном образовању омогућити лакши приступ школама и свим учионицама, док су Основној школи „Братство Јединство“, у циљу побољшања квалитета наставе за ученике у инклузивном образовању, уручени лаптоп рачунар и видео пројектор.

Овим поводом, у Градској управи уговоре директорима ових школа уручили су члан Градског већа задужен за подручје рада, запошљавања и социјалне политике Миленко Чучковић и чланица Већа задужена за образовање мр Татјана Божић, а потом су гусеничари испоручени двема средњим школама, где је објашњено како се њима управља.

Наиме, Град Панчево је у оквиру Интерресорне комисије обезбедио гусеничар за три ученика Гимназије и гусеничар за једног ученика Електротехничке школе.

Члан Већа Миленко Чучковић рекао је да за сада постоји потреба за гусеничарима у ове две школе и истакао:

Циљ је да се деци омогући нормално функционисање у образовном систему, али не само у образовном, него и у здравственом, социјалном и у свим другим облицима, а ово је и подршка родитељима који су имали проблем око уласка деце у образовне установе.

Директор Гимназије Владимир Марић рекао је да ће деца која користе колица сада сваком делу школе моћи да приступе лако и безбедно:

Сада не само што нећемо морати да преносимо децу тих неколико степеника при уласку у школу, него ћемо им омогућити и да лако и безбедно стигну и на спрат, где су кабинети за информатику.

Ово ће омогућити управо оно што је и смисао инклузивног образовања, а то је да сви ученици имају једнак приступ свим садржајима једне школе, изјавио је директор Електротехничке школе Никола Ћурчин.

Како су истакли директори, зграде ове две средње школе налазе се под заштитом државе као културни споменици, те постоје одређена ограничења у увођењу рампи. На овај начин, помоћу гусеничара, ученици који имају проблем са кретањем моћи ће да приступе свим учионицама и кабинетима.

Према речима Миленка Чучковића, Град Панчево је један од 10 градова у Републици Србији који је у оквиру пројекта „Унапређење професионалне подршке у заједници – важан корак у инклузији деце“ добио средства преко Интерресорне комисије града Панчева у износу од 11,365,00 америчких долара, с обзиром да је то једна од комисија са највећим бројем деце која су прошла поступак процене.
Пројекат се спроводи у партнерству са Канцеларијом УНИЦЕФ-а за Републику Србију и Центром за социјалну политику и у сарадњи са Сталном конференцијом градова и општина, Тимом за социјално укључивање и смањење сиромаштва Владе Републике Србије, а пројекат је важан за унапређење раног развоја деце и побољшање њиховог приступа инклузивном образовању, здравственим и социјалним услугама, као и подршке њиховим породицама.

Град Панчево је био у обавези да учествује у финансирању активности ИРК-а у минималној вредности од 10% укупних добијених средстава. Први део средстава добијен је у априлу месецу 2016. године, када су набављене интерактивнa таблa, монтажна демонтажна рампа и друга опрема и средства за децу у инклузивном образовању. Неопходну опрему тада су добиле Предшколска установа „Дечја радост“, ШОСО „Мара Мандић“, ОШ „Браца Петров“ и ОШ „Жарко Зрењанин“ Качарево.

Након што је добијен и други део средстава, набављена су два гусеничара за степенице (за сваки је издвојено по 355.300 динара) и компјутерска опрема – лаптоп рачунар у износу од 38.280,00 динара и видео пројектор у вредности од 41.998,00 динара.

Члан Градског већа Миленко Чучковић такође је рекао да Град Панчево у овом тренутку, у школама града Панчева, постоји 24 лична пратиоца која доводе децу у школу, бораве са њима и враћају их кући, што је такође један од видова подршке и помоћи Града Панчева у инклузији ове деце.