Grad Pančevo i Komitet za bezbednost saobraćaja zajedno sa Upravom policije Pančevo rade na realizacije izuzetno ozbiljnih poslova na teritoriji grada u cilju sveopšte bezbednosti.

„Oprema koja je obezbeđena kroz sredstva Komiteta za bezbednost saobraćaja za našu Upravu policije je samo jedan od mnogobrojnih vidova saradnje. Policiji na terenu je potreba oprema, kako bi mogli nesmetano da kontrolišu bezbednost saobraćaja i na taj način i podižu bezbednost svih nas na viši nivo. Obezbedivši ono što im je potrebno pokazujemo i dokazujemo kontinuranu i dobru saradnja između Grada i PU Pančevo. Ranije obezbeđeni, alko i droga testovi, pokazali su se kao veoma korisni, jer je primećeno dosta učesnika u saobraćju pod dejstvom psihoaktivnih supstanci, koji ugrožavaju ne samo ličnu, nego bezbednost svih učesnika u saobraćaju. Naredne godine, naravno nastavljamo saradnju i obezbedićemo sve ono što PU Pančevo bude potrebno, jer samo zajedničkim delovanjem možemo da učinimo veliku stvar, a to je da povećavamo bezbednost u našem gradu“ rekao je Aleksandar Stevanović, gradonačelnik Pančeva pri predaji opreme.

Ovom prilikom obezbeđeni su alko testovi, baterijske lampe i foto aparat.

„Zahvalio bih se gradu Pančevu na opremi, jer će nam značiti za još bolje obavljanje posla u kontroli saobraćaja u cilju povećanja bezbednosti učesnika u saobraćaju što je naravno i prioritet. Moram da napomenem da ovo nije prvi put, već postoji kontinuirana saradnja sa Gradom koju ćemo nastaviti i tokom narednih godina“ istakao je Darko Trajković, oficir odeljenja Saobraćajne policije PU Pančevo.