У СУБОТУ, 25. марта 2017. године, у 20.30 часова, градови широм света ће десету годину заредом искључити светла на сат времена. Град Панчево се, захваљујући активностима Секретаријата за заштиту животне средине Градске управе града Панчева, Канцеларије за младе и панчевачког Дома омладине, осми пут придружује обележавању глобалне акције „САТ ЗА НАШУ ПЛАНЕТУ“ чиме потврђује своја настојања да се позиционира као локална средина високе еколошке одговорности.

Глобална акција „Сат за нашу планету“ обележиће се на свим континентима, а у Светској организацији за заштиту природе (WWF) верују да ће ове године учествовати још више земаља него прошле године када их је било 178. У Србији је учествовало 85 градова, 180 школа, 92 невладине организације и 75 компанија.

Секретаријат за заштиту животне средине Градске управе града Панчево је на адресе правних лица упутио позив и до овог тренутка су своје учешће потврдили: ОШ „Аксентије Максимовић“ из Долова, ОШ „Вук Стефановић Караџић“ из Старчева, панчевачка удружења грађана „Екопан“, „Препознај у себи“ и „Центар за информисање и образовање Перо“, месне заједнице из Иванова, Банатског Брестовца и Качарева и Радио и телевизија Панчево.

И док у суботу, 25. марта ове године, од 20.30 до 21.30 часова буду угашена светла у домовима суграђана, у Градском парку ће бити уприличен пригодан програм у којем ће учествовати дечји хор Панчевачког музичког друштва и Брас оркестар, а захваљујући ангажовању Удружења грађана „Препознај у себи“ биће организована и креативна радионица на тему „Колико је сати за нашу планету?“. Учесници радионице ће имати задатак да од рециклираних материјала и комада амбалажног и осталог употребљивог отпада осмисле и направе часовнике који ће приказивати колико је заправо сати за нашу планету, када је реч о заштити животне средине. Компанија „Божић и синови“ ће обезбедити контејнер за одлагање истрошених сијалица и флуоресцентних цеви, а Секретаријат за заштиту животне средине ће поставити мини контејнер за истрошене батерије.

сат за нашу планету

сат за нашу планету