Први пут ове године Србија је укључена у реализацију „Програма за урбано партнерство“ Светске банке и владе Аустрије. Програм има за циљ јачање капацитета локалних самоуправа у југоисточној Европи за ефикасно управљање урбаним развојем у правцу свеобухватног и одрживог раста са посебним освртом на партиципативне приступе за укључивање грађана и изградњу интегритета.

Град Панчево је поред Шапца један од два града из Србије који су укључени у реализацију овог Програма заједно са одабраним градовима из Албаније, Црне Горе, Хрватске, Босне и Херцеговине и Косова.

У оквиру програма „Друштвена одговорност“ и укључивања грађана и грађанки чија је реализација у Панчеву почета у децембру 2015. године планирано је одржавање 4 фокус групе како би се добио што потпунији увид у видове маргинализације, квалитет и опсег јавних услуга које се пружају, динамику између локалних институција, посредника (НВО и сл.) и грађана/заједнице, степен одговорности и транспарентности и праксе у овом домену, као и окружења у смислу дозвољавања и омогућавања укључивања грађана у доношење одлука.

Стога позивамо заинтересоване грађане и грађанке који су уједно и припадници групе да учествују у реализацији доле наведених фокус група које ће се одржати у Градској управи града Панчева, у сали на 9. спрату, у складу са следећим распоредом:

– среда 08.06.2016. године:
Фокус група „Млади из руралног подручја“ у периоду од 09.00 до 12.00 часова,
Фокус група „Незапослени преко 50 година старости“ у периоду од 12.30 до 15.30 часова.

– четвртак 09.06.2016. године:
Фокус група „Лица са инвалидитетом“ у периоду од 09 до 12 часова
Фокус група „Представници НВО“ од 12:30 до 15:30 часова.

Молимо заинтересоване грађане да своје учешће пријаве најкасније до понедељка 06.06.2016. године због ограниченог броја места.

Пријава за учешће врши се слањем података путем мејл-а (име и презиме особе која се пријављује, контакт телефон, назив Фокус групе за коју се врши пријава) и то:
– за Фокус групу „Млади из руралног подручја“ и „Представници НВО“ пријаве се шаљу на nevenka.kljajic@pancevo.rs
– за Фокус групу „Лица са инвалидитетом“ пријаве се шаљу на dragana.dacic@pancevo.rs
– за Фокус групу „Незапослени преко 50 година“ пријаве се шаљу на marija.curcin@pancevo.rs .