U Pančevu se, po jubilarni 15. put u petak 16. juna i subotu 17. juna 2017. godine održava Inernacionalni pančevački karneval.
Dobro došli!

„Internacionalni karneval Pančevo“ je prvi međunarodni karneval u Srbiji, kulturno-turistička atrakcija, multidisciplinarni i multikulturalni događaj koji se organizuje svake godine od 2004. godine, a organizator manifestacije je udruženje „Prijatelji Pančeva“. Internacionalni karneval Pančevo je dobio status Gradske manifestacije.

Pančevo ima tradiciju karnevala koji datira iz 19. veka. Ovo je najveća ulična manifestacija u Srbiji sa besplatnim programom, brojnim pratećim dešavanjima i koncertima na više lokacija u gradu, u čijoj realizaciji učestvuju institucije i građani – sve generacije i sve socijalne kategorije, porodice, mladi, deca, osobe sa posebnim potrebama, škole, ustanove, udruženja uz veliko angažovanje volontera.

Grad Pančevo je od 2005. godine pristupio Federaciji evropskih karnevalskih gradova (FECC) i Karneval se nalazi na karnevalskoj mapi sveta, kao značajna evropska manifestacija koja je perjanica karnevala u Srbiji, na osnovu kojeg je Pančevo Evropski karnevalski grad.

fb-cover-2017-2