Александар Стевановић, градоначелник Панчева је отворио „Доловачку штрудлијаду“. Сваке прве суботе у септембру, већ 23. године Удружењe жена „Доловке“, организују „Штрудлијаду“ на платоу испред Дома културе у Долову.

„Долово је данас рај не само за сладокусце, већ за све љубитеље разних кулинарских специјалитета нашег краја. За ове 23. године колико се одржава „Штрудлијада“ имали смо прилику да пробамо слатке и слане штрудле, али и аутентичне специјалитете из разних крајева Србије, из којих долазе учеснице ове манифестације. Морам да похвалим жене из удружења „Доловке“, јер је њиховим преданим радом „Штрудлијада“ постала једна од водећих манифестација у Јужном Банату. Представља бренд Панчева и поставља нас на посебно место мапе манифестационог туризма Србије. Хвала „Доловкама“ и што своје искуство несебично преносе другим удружењима која такође организују разне манифестације на територији града Панчева“ рекао је градоначелник Стевановић приликом свечаног отварања.

Циљ „Штрудлијаде“ је очување и популаризација традиције, старих јела и колача, посебно штрудле која је и заштитни знак и локални специјалитет Долова.

Уз богат културно-уметнички програм проглашене су победнице за најбоље у категоријама воћна, необична, Доловачка и гостињска штрудла. Награђен је и најбољи ручни рад, најлепши штанд „Штрудлијаде“, али је додељена и посебна награда „Чувари традиције“. Поред штрудли, излагане су и рукотворине многобројних удружења жена, као и домаће вино и пчелињи производи.