Александар Стевановић, градоначелник Панчева обишао је првотимце Фудбалског клуба „Железничар“ на финалном тренингу пред почетак пролећног дела првенства Прве лиге Србије и пожелео им срећу у наставку такмичења.

„Данас смо дошли на финални тренинг првотимаца Фудбалског клуба „Железничар“ пред почетак пролећног дела првенства у Првој лиги Србије да им пожелимо срећу. Желели смо да и на овај начин пружимо подршку „Железничару“, фудблском клубу који је од посебног значаја за град Панчево и који, надам се, у овој сезони пише историју. Видели смо на тренингу и каква је атмосфера, какав је тим, стручни штаб и све око клуба и мислим да имамо разлога да очекујемо да Панчево ове године добије фудбалског Суперлигаша, односно да „Железничар“ након ове сезоне у Првој лиги Србије, заигра у елитном рангу, у Супер лиги. Сви се надамо да ћемо од јесени имати прилику да у Панчеву, на овом нашем терену, гледамо утакмице са „Црвеном звездом“, „Партизаном“ и осталим елитним српским фудбалским клубовима, јер то је нешто што Панчевке и Панчевци апсолутно заслужују“ рекао је градоначелник Стевановић.

Том приликом градоначелник Панчева је истакао да ће Град наставити да улаже у спортску инфраструктуру и за рекреативце и за професионалце.

„Панчево јесте град спорта и град шампиона, зато ћемо наставити да улажемо у спортску инфраструктуру. Спорт, како за професионалце, тако и за рекреативце је веома важан и у будућности ће нам предствљати један од приоритета када је реч о улагањима“ нагласио је Стевановић поводим изгрдње нове трибине на стадиону који се полако припрема за евентуални улазак „Жељиних“ фудбалера у највиши ранг такмичења.

„Железничар“ прву утакмицу у пролећном делу сезоне гостује „Графичару“ у суботу, 25. фебруара у 13 сати.

„Искористићу прилику да позовем све наше суграђане и суграђанке да током пролећног дела сезоне присуствују утакмицама на Спортском центру „Младост“, да подрже „Жељу“ и да заједно сви учествујемо у писању важних страница историје спорта у нашем граду, да Панчево има Суперлигаша “ додао је градоначелник Панчева на крају посете.