Gradonačelnik grada Pančeva, Saša Pavlov je, danas 10. novembra 2017. godine, u 12 časova,  prisustvovao obeležavanju Dana Mašinske škole “Pančevo” i tom prilikom je svečano otvorio Park primenjenih znanja i veština “Spartakus”.

“Spartakus” je svojevrstan naučno-obrazovni poligon, produkt kreativnosti i zalaganja učenika i profesora Mašinske škole “Pančevo”. Park je zbirka realizovanih projekata škole, ali i naprednih tehnologija kojima škola raspolaže ( CAD/CAM, 3D štampa, mehatronika, robotika). Ovo je neobična učionica koja treba da bude otvorena za učenike i građane iz cele Srbije, kao primer koliko su vredna i primenljiva znanja koja se mogu dobiti u srednjoj školi. Autor ideje i projekta Parka je direktor škole, mr Milorad Ilić.

Svečanosti su pored gradonačelnika grada Pančeva, Saše Pavlova, direktora Mašinske škole, Milorada Ilića, prisustvovali i predstavnici Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, mnogi prijatelji i gosti.

Tom prilikom, Pavlov se prisutnim gostima, ali najpre učenicama i učenicima obratio i rekao da apeluje na omladinu da se aktivira, da prepozna i izrazi svoje talente, da stekne znanje i to znanje primeni, a da Grad, kroz brojne programe i konkurse – a posebno kroz implementaciju Akcionog plana zapošljavanja, izdvaja sredstva za obezbeđivanje konkurentnosti škola putem opremanja kabineta, da pomaže i nagrađuje najbolje učenike i studente i da realizuje program stručne prakse, koji mladim ljudima omogućava prvo radno angažovanje.