Градоначелник града Панчева, Саша Павлов је, данас 10. новембра 2017. године, у 12 часова,  присуствовао обележавању Дана Машинске школе “Панчево” и том приликом је свечано отворио Парк примењених знања и вештина “Спартакус”.

“Спартакус” је својеврстан научно-образовни полигон, продукт креативности и залагања ученика и професора Машинске школе “Панчево”. Парк је збирка реализованих пројеката школе, али и напредних технологија којима школа располаже ( ЦАД/ЦАМ, 3Д штампа, мехатроника, роботика). Ово је необична учионица која треба да буде отворена за ученике и грађане из целе Србије, као пример колико су вредна и применљива знања која се могу добити у средњој школи. Аутор идеје и пројекта Парка је директор школе, мр Милорад Илић.

Свечаности су поред градоначелника града Панчева, Саше Павлова, директора Машинске школе, Милорада Илића, присуствовали и представници Министарства просвете, науке и технолошког развоја, многи пријатељи и гости.

Том приликом, Павлов се присутним гостима, али најпре ученицама и ученицима обратио и рекао да апелује на омладину да се активира, да препозна и изрази своје таленте, да стекне знање и то знање примени, а да Град, кроз бројне програме и конкурсе – а посебно кроз имплементацију Акционог плана запошљавања, издваја средства за обезбеђивање конкурентности школа путем опремања кабинета, да помаже и награђује најбоље ученике и студенте и да реализује програм стручне праксе, који младим људима омогућава прво радно ангажовање.