Komitet za bezbednost saobraćaja i Agencija za saobraćaj grada Pančeva, sa učenicima i profesorima Mašinske škole Pančevo, uz podršku Republičke Agencije za bezbednost saobraćaja, sprovode kampanju „Za bezbednost dece u saobraćaju. Svi zajedno“, u okviru koje će danas i sutra na više lokacija u centru grada, ispred škola, vrtića, ustanova i na javnim parkiralištima biti podeljeni leci i brošure, namenjeni, pre svega, odraslim učesnicima u saobraćaju, sa savetima o tome kako pripremiti dete za učešće u saobraćaju i kako da odrasli svojim doslednim ponašanjem i ličnim primerom, pozitivno utiču na ponašanje dece.

Prema rečima Srđana Polovine iz Agencije za saobraćaj, statistički podaci ukazuju da u našoj zemlji deca u saobraćaju najviše stradaju kao putnici u vozilu, zatim kao pešaci i kao vozači bicikala, te u cilju povećanja njihove bezbednosti, Komitet za bezbednost saobraćaja i Agencija za saobraćaj grada Pančeva kontinuirano sprovode preventivne aktivnosti i mere i edukuju kako decu, tako i odrasle.

Veoma je bitno da onaj ko prevozi dete i ko provodi najviše vremena sa detetom, pre svega roditelji, ali i drugi odrasli, bake i deke i ostala rodbina, svojim doslednim i bezbednim ponašanjem utiču na ponašanje dece, odnosno da im prenesu svoje zdrave navike, istakao je Srđan Polovina.

Profesorka Saobraćajne grupe u Mašinskoj školi Pančevo Ivana Pejčić rekla je da je naglasak ove dvodnevne akcije na bezbednosti dece, kao najranjivije grupe učesnika u saobraćaju.

O saradnji sa Gradom u oblasti bezbednosti saobraćaja, profesorka je rekla:

Mi već duži niz godina sarađujemo i Komitet za bezbednost saobraćaja dao je veliku podršku oko nabavke vozile koji škola koristi za obuku učenika u vožnji, kao i za opremanje učionice računarima.