Комитет за безбедност саобраћаја и Агенција за саобраћај града Панчева, са ученицима и професорима Машинске школе Панчево, уз подршку Републичке Агенције за безбедност саобраћаја, спроводе кампању „За безбедност деце у саобраћају. Сви заједно“, у оквиру које ће данас и сутра на више локација у центру града, испред школа, вртића, установа и на јавним паркиралиштима бити подељени леци и брошуре, намењени, пре свега, одраслим учесницима у саобраћају, са саветима о томе како припремити дете за учешће у саобраћају и како да одрасли својим доследним понашањем и личним примером, позитивно утичу на понашање деце.

Према речима Срђана Половине из Агенције за саобраћај, статистички подаци указују да у нашој земљи деца у саобраћају највише страдају као путници у возилу, затим као пешаци и као возачи бицикала, те у циљу повећања њихове безбедности, Комитет за безбедност саобраћаја и Агенција за саобраћај града Панчева континуирано спроводе превентивне активности и мере и едукују како децу, тако и одрасле.

Веома је битно да онај ко превози дете и ко проводи највише времена са дететом, пре свега родитељи, али и други одрасли, баке и деке и остала родбина, својим доследним и безбедним понашањем утичу на понашање деце, односно да им пренесу своје здраве навике, истакао је Срђан Половина.

Професорка Саобраћајне групе у Машинској школи Панчево Ивана Пејчић рекла је да је нагласак ове дводневне акције на безбедности деце, као најрањивије групе учесника у саобраћају.

О сарадњи са Градом у области безбедности саобраћаја, професорка је рекла:

Ми већ дужи низ година сарађујемо и Комитет за безбедност саобраћаја дао је велику подршку око набавке возиле који школа користи за обуку ученика у вожњи, као и за опремање учионице рачунарима.