Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo i Grad Pančevo zaključili su juče ugovore o dodeli bespovratnih sredstava za sufinansiranje izgradnje i rekonstrukcije objekata fekalne kanalizacije za projekte:
1.Nastavak izgradnje kanalizacione mreže u naselju Ivanovo u Pančevu i
2.Nastavak izgradnje kanalizacione mreže u naselju Jabuka u Pančevu

Ugovori su zaključeni po osnovu Konkursa za dodelu sredstava za sufinansiranje izgradnje i rekonstrukcije vodnih objekata u javnoj svojini i objekata fekalne kanalizacije u 2017. godini.

Za Ivanovo je Pokrajina opredelila 19.422.400,00 dinara što je 80% vrednosti investicije, dok će Grad ovaj projekat sufinansirati sa 4.855.600,00 i obezbediti sredstva za PDV. Radovi treba da obuhvate izgradnju u ulicama 29. novembar, Ribarskoj i Proleterskoj ulici, i da se na taj način omogući da se 84 domaćinstva priključi na mrežu. Rok za završetak posla je 12 meseci od potpisanog ugovora nakon sprovedenog postupka javne nabavke.

Za realizaciju u Jabuci, Pokrajina je opredelila sredstva u iznosu od 19.016.800,00 dinara, dok će Pančevo projekat sufinansirati sa 4.754.200,00 dinara što predstavlja 20% vrednosti investicije, kao i sredstva za PDV. Radovi su planirani za ulice Maršala Tita, Hristijana Karpoša i Lole Ribara i treba da omoguće priključke za 142 domaćinstva. Rok za završetak investicije je 12 meseci nakon izabranog ponuđača.

Investicije će biti realizovane uz stručnu pomoć JP Direkcije za izgradnju i uređenje Pančeva.