Захваљујући средствима Града, возни парк ЈКП ,,Хигијена“ добио је у среду, 28. фебруара два аутосмећара, за које је Одлуком Града крајем прошле године из буџета издвојено 13.500.000 динара за набавку два половна, али изузетно очувана аутосмећара. Реч је о два аутосмећара марке ,,Мерцедес“, старости шест година, која као гориво користе метан.

Градоначелник Саша Павлов истакао је да ће овим бити олакшан рад „Хигијене“, односно да ће грађани Панчева и насељених места Старчево и Долово у наредном периоду добити квалитетнију услугу, као и да ће се, с обзиром на удаљеност регионалне депоније од града, али и од Старчева и Долова, рационализовати и трошкови превоза.

Набавили смо возило на метан, код ког је за трећину мањи трошак погонског горива у односу на возила која постоје у возном парку „Хигијене“. Битан је и капацитет надградње, ова два возила су од 15 и 17 тона, а већ имамо у возном парку четири скоро идентична Мерцедосова возила са сличном надградњом, капацитета од око 20 тона возила са сличном надоградњом, рекао је градоначелник.

Обим посла Хигијене је у свакодневном порасту, што је и један од разлога због ког је обнављање возног парка од изузетног значаја за обављање основне делтаности предузећа, изјавио је директор ЈКП-а „Хигијена“ Богдан Савић.

Градоначелник и директор ЈКП-а „Хигијена“ разговарали су и о евентуалној набавци још два оваква возила у наредном периоду или почетком наредне године.