Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović u četvrtak 19. januara 2017. godine primio je delegaciju Grada Pančeva, na čelu sa gradonačelnikom Sašom Pavlovim. Tema sastanka se odnosila na pokretanje procedure za obnovu i rekonstrukciju Opšte bolnice u Pančevu.

Opšta bolnica u Pančevu ima regionalni značaj za ceo Južnobanatski okrug, a zbog višedecenijskog neulaganja, ona danas spada među najugroženije zdravstvene ustanove na teritoriji Vojvodine.
Predsednik Mirović je rekao da ulaganje u zdravstvo spada u jedan od prioriteta Pokrajinske vlade. On je naglasio da kompletna rekonstrukcija Bolnice u Pančevu spada među najvažnije projekte Pokrajinske vlade, čija realizacija treba da počne što pre. Za prvu fazu radova, u budžetu AP Vojvodine su obezbeđena i odgovarajuća sredstva.

Na sastanku je rečeno da bi radovi trebalo da počnu u prvoj polovini ove godine i da će trajati oko osam meseci. Pacijenti koji se leče u pančevačkoj bolnici, biće adekvatno zbrinuti u odgovarajućim zdravstvenim centrima u Beogradu i Pančevu.
U razgovoru, u kome su učestvovali i pokrajinski sekretar za zdravstvo doc. dr Zoran Gojković, v.d. direktora Opšte bolnice u Pančevu dr Slobodan Ovuka, direktorka Zavoda za javno zdravlje Pančeva prim. dr Ljiljana Lazić i direktor Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine Nedeljko Kovačević, dogovorena je dinamika neophodnih postupaka kojima bi se obezbedili uslovi da otpočnu radovi na obnovi pančevačke bolnice.

Takođe, razgovaralo se o mogućnosti okončanja izgradnje nove zgrade Zavoda za javno zdravlje u Pančevu, koja trenutno stoji nedovršena zbog precenjenog projekta. Dogovoreno je da Zavod uradi reviziju projekta u smislu njegovog prilagođavanja realnim potrebama i mogućnostima finansiranja. Prema rečima predsednika Mirovića, nakon toga će biti razmotrena mogućnost da i Pokrajina učestvuje u završetku izgradnje ovog objekta.

Izvor: www.vojvodina.gov.rs