Данас, 21.09.2017. у 12 часова у Градској управи града Панчева, организована је свечана додела уговора средњим школама, које су оствариле средства на Конкурсу у вези са реализацијом једне од мера активне политике запошљавања: “Унапређење конкурентности средњих школа, путем побољшања услова за извођење наставе” у 2017. години.

Свечаности су присуствовали градоначелник Панчева Саша Павлов, члан Градског већа задужен за рад, запошљавање и социјална питања, Миленко Чучковић, као и представници средњих школа у Панчеву.

Локалним акционим планом за запошљавање за 2017. годину, као једна од мера активне политике запошљавања, предвиђено је и расписивање Конкурса за доделу средстава за „Унапређење конкурентности средњих школа, путем побољшања услова за извођење наставе“ у 2017. години у граду Панчеву.

По расписивању овог конкурса, седам средњих школа доставило је укупно осам предлога пројеката, од чега је Савет за запошљавање града Панчева дао позитивно мишљење за седам предлога пројеката, чија укупна новчана вредност износи 1.400.000,оо динара.

Градоначелник је на свечаности истакао успешност планираних пројеката и средстава.

Овим пројектима је подржана још једна активна мера политике запошљавања, стратегије запошљавања града Панчева, а и укључивање маргинализованих социјалних група у један процес запошљавања, стручне квалификације и обуке. Пројекти су оцењени позитивно и као врло садржајни од стране Савета за запошљавање. Средства су добро фокусирана, добро опредељена и у корист наших младих суграђана.

Миленко Чучковић, члан Градског већа задужен за рад, запошљавање и социјална питања, је у свом обраћању присутнима изјавио:

Ово представља меру побољшања конкурентности средњих школа са циљем унапређења пре свега кабинета за практичну наставу. Ове године смо тим поводом издвојили 1. 400.000, 00 динара. Седам школа ће добити средства и на тај начин унапредити услове образовања. Напоменућу да су и три средње школе у преговорима са НИС-ом, како би добили одређена средстva, а у вези са дуалним образовањем.

Градоначелник града Панчева, Саша Павлов је прихватио закључак са предлогом Саветa за запошљавање, и одобрио средства за реализацију следећих пројеката у средњим школама:

  1. Техничка школа „23. мај“ Панчево, oпремање архитектонско-геодетског бироа додатном опремом – су/финансирање у износу од 204.466,23 динара;
  2. Медицинска школа „Стевица Јовановић“ Панчево, oпремање кабинета за микробиологију, фармакологију и инфектологију – су/финансирање у износу од 200.000,00 динара;
  3. Машинска школа „Панчево“ Панчево, oпремање мултимедијалног простора у школи – су/финансирање у износу од 240.000,00 динара;
  4. Школа за основно и средње образовање „Мара Мандић“ Панчево, oпремање кабинета за шиваче текстила – финансирање у износу од 87.805,00 динара;
  5. Школа за основно и средње образовање „Мара Мандић“ Панчево, набавка машине за подручје рада пољопривредна производња и обрада биља – финансирање у износу од 79.980,00 динара;
  6. Гимназија „Урош Предић“ Панчево, набавка опреме за рачунарски кабинет – финансирање у износу од 198.000,00 динара; и
  7. Економско-трговинска школа „Паја Маргановић“ Панчево, опремање рачунарског кабинета новом опремом – финансирање у износу од 389.748,77 динара.

Школе ће према Уговору своје пројекте реализовати до краја 2017. године, а граду Панчеву ће детаљан извештај о овој реализацији доставити најкасније до 20. јануара 2018. године.