Nakon nešto više od godinu dana od nabavke 12 novih autobusa, od srede, 29. marta 2017. godine javnokomunalno preduzeće ATP Pančevo u svom voznom parku ima još 10 autobusa, u ovom slučaju sa motorom na prirodni gas. Reč je o autobusima švedskog proizvođača Volvo, koji su proizvedeni 2008. godine koji će u saobraćaju moći da se koriste najkasnije do 2028. godine, odnosno još 11 godina.

Ovim povodom, gradonačelnik Saša Pavlov izjavio je da je ovom investicijom podmlađen vozni park JKP-a „ATP“ Pančevo, da je njihovom nabavkom unapređen kvalitet usluge za građane, te da će biti i postignute značajne finansijske uštede u potrošnji goriva. Gradonačelnik je istakao i ekološki faktor, jer će ovi autobusi doprineti očuvanju životne sredine i smanjenju zagađenja od saobraćaja.

Prema rečima direktora JKP-a „Autotransport Pančevo“ Nebojše Gajića, po dva autobusa prevoziće putnike na linijama 3, 4, 6, ka Banatskom Novom Selu i Kačarevu. Vozila mogu da prime 80 putnika, imaju 40 mesta za stajanje i 40 za sedenje, a opremljena su klimom i rampom za invalide.