U Pančevu je održana još jedna akcija u saradnji sa Agencijom za bezbednost saobraćaja pod nazivom „Da se bolje vidimo“ u cilju unapređenja bezbednosti pešaka u noćnim uslovima. U razgovoru sa građanima saobraćajni policajci su ukazivali pa značaj bezbednog ponašanja pešaka u saobraćaju, a volonteri gradske Kancelarije za mlade delili su razne poklone, fluorescentnih boja koji omogućavaju pešacima da budu vidljiviji i na taj način bezbedniji u saobraćaju, posebno kada je u pitanju njihova bolja uočljivost noću.

Predrag Živković, član Gradskog veća zadužen za saobraćaj i komunalnu delatnost istakao je da kampanja nije slučajno organizovana na raskrsnici ulica Miloša Trebinjca i Miloša Obrenovića.

„Ovo je mesto gde su česte rizične situacije za pešake, zato smo ovde pojačali osvetljenje pešačkog prelaza i postavili zaštitne ograde. Ova kampanja će uticati na veću bezbednost pešaka u saobraćaju, naročito u noćnim uslovima, a nastavićemo sa sličnim akcijama koje su posvećene i drugim učesnicima u saobraćaju. Slede kampanje posvećene maturantima, da ne sedaju za volan pod dejstvom alkohola, trening bezbedne vožnje, kao i kampanja koja se tiče bezbednost biciklista i vozača motornih vozila u saobraćaju.“, rekao je Živković.

Pomoćnik načelnika Uprave saobraćajne policije MUP-a Vladan Nikolić je podsetio da su pešaci najranjivija grupa učesnika u saobraćaju, dok je vd direktora Agencija za bezbednost saobraćaja, Duško Pešić naglasio da pešaci najviše stradaju u naseljima gde je, prema statističkim podacima, stradalo oko 63 procenata od ukupnog broja poginulih pešaka.

Predsednica Udruženja „Budimo bezbedni” Dea Đurđevići apelovala je na ljude da budu pažljiviji, oprezniji i maksimalno koncentrisani u saobraćaju u skladu sa sloganom Agencije za bezbednost saobraćaja – „Ne pretrčavaj život, pređi na pešački”.

Akcija „Da se bolje vidimo“ je namenjene povećanju svesti i znanja pešaka o značaju njihove dobre uočljivosti u noćnim uslovima, a u Pančevu će se u narednom periodu sprovoditi mnogobrojne akcije koje za cilj imaju povećanje bezbednosti svih učesnika u saobraćaju.