UPRAVA ZA KAPITALNA ULAGANJA AUTONOMNE POKRAJINE VOJVODINE U PANČEVU
BALON HALA NAD OTVORENIM BAZENOM I OBNOVA INTERNOG ODELJENJA OPŠTE BOLNICE

Direktor uprave za kapitalan ulaganja AP Vojvodine Nedeljko Kovačević boravio je danas u gradu Pančevu povodom realizacije investicija koje su finansijski podržane od strane Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine i sa gradonačelnikom Pančeva Sašom Pavlovim, v.d. direktorkom Direkcije za izgradnju i uređenje Pančeva Majom Vitman i direktorom JKP „Mladost“ Predragom Stojadinovim obišao novoizgrađenu balon halu nad otvorenim bazenom JKP „Mladost“. Nakon toga je sa v.d. direktorom Opšte bolnice dr Slobodanom Ovukom svečano potpisan ugovor o finansiranju.

„Pokrajinska Vlada je preko Uprave za kapitalna ulaganja izdvojila 19.872.000,00 dinara preko konkursa za sport na ime podrške gradu Pančevu za ono u čemu je Pančevo specifično, a to je podrška i razvoj vrhunskog sporta i sportista poput Anje Crevar, Čabe Silađija i mnogih drugih. Omogućavanje da se koristi bazen preko cele godine je od izuzetnog značaja, jer koliko sam obavešten 2500 dece i đaka nauči da pliva. Nadamo se da će neki od njih biti budući evropski, svetski, pa i olimpijski šappioni. Na ovaj način podstaknuta su deca da se bave fizičkim aktivnostima, da vode zdrav život, da im se usade prave vrednosti, a Uprava će nastaviti da radi u skladu sa svojim sloganom – da gradi budućnost“, istakao je Direktor Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine Nedeljko Kovačević.

Gradonačelnik Saša Pavlov izjavio je ovom prilikom: „Mi godinama unazad pričamo da smo sportski grad, što zaista i jesmo, ali smo to do pre dve godine bili samo po ostvarenim rezultatima sportista što je odraz njihovog individualnog zalaganja i ulaganja njihovih porodica. Mi to pokušavamo da promenimo i da se kroz infrastrukturu koju poseduje grad jasno vidi da smo zaista grad sporta i da stvaramo i nove šampione. Ovaj objekat koji je finanasiran od strane Uprave za kapitalna ulaganja u iznosu od blizu 20 miliona dinara zaista je već neko vreme na raspolaganju sportistima, pre svega ja se nadam, budućoj olimpijskoj pobednici u plivanju Ani Crevar, ali i ostaloj deci, jer je plivanje bazični sport i nadamo se da će ulaganje da iznedri i nove šampione. Ovi nije jedina investicija, imali smo čast da ugostimo i Ministra omladine i sporta Republike Srbije Vanje Udovičića i tom prilikom nam je obećana pomoć za izgradnju multifunkcionalnog terena ovde na prostoru SC Strelište i pomoć oko završetka atletske staze na gradskom stadionu. Ja se nadam da će volja Ministarstva omladine i sporta da suinvestira ubrzati proceduru kod Direkcije za imovinu da dobijemo papir kojim objekat prelazi u javnu svojinu čime se stvaraju uslovi za realizaciju ovog projekta za koji su već obezbeđena sredstva u budžetu.“

Na pitanje novinara koliko je bilo komplikovano realizovati projekat v.d direktorka Direkcije za izgradnju i uređenje Pančeva Maja Vitman napomenula je:

„Najvažnije je bilo da smo dobili podršku za sredstva, ovo je prva investicija ovog tipa koju smo radili i dosta vremena smo proveli na analizi kako bi projekat bio što bolji, jer smo morali da damo idejno rešenje na osnovu kojeg je izrađena tehnička dokumentacija“.

Balon hala je presostatička konstrukcija koja pokriva otvoreni olimpijski bazen što omogućava da se Balon hala tokom sezone u zavisnosti od uslova montira i demontira. Visina hale je 10 m, objekat ima pristup spolja i „toplu vezu“ sa postojećim zatvorenim bazenom. Bazen se greje sistemom vazdušnog grejanja direktnim zagrevanjem na temperaturu od 28 stepeni. Temperatura vode je 26 stepeni. Za unutrašnju rasvetu postavljeno je 18 reflektora.
Nakon obilaska balon hale, direktor Uprave za kapitalna ulaganja i gradonačelnik Pančeva, održali su radni sastanak na kome su razgovarali o aktuelnim projektima koje finansira Uprava, kao i o planovimna za 2017. godinu.
U sklopu ove posete, svečano je potpisan ugovor o prenosu sredstava Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine Opštoj bolnici u Pančevu i ovom prilikom zvaničnici su obišli i interno odeljenje. Ugovor su potpisali v.d direktor bolnice dr Slobodan Ovuka i direktor Uprave za kapitalna ulaganja.