Амбасадорка Румуније у Београду, Њена Екселенција Јоана Кристина Попа (Oana Cristina Popa) боравила је данас у Панчеву и овом приликом се састала са градоначелником Сашом Павловим у његовом кабинету.

Током ове протоколарне посете градоначелник и амбасадорка разговарали су о традиционално добрим везама и сарадњи Панчева са румунским градовима и општинама, као и о могућностима унапређења културно-економске размене и нарочито подстицања развоја привреде и могућности излажења привредника на трећа тржишта кроз развијање сарадње између привредних комора.

Током посете и срдачног разговора, обострано је констатовано да Панчево и Румунија имају одличне везе и живу партнерску сарадњу. Поред тога што је Панчево збратимљено са румунским градом Решице још од 70-тих година прошлог века, Панчево са румунским градовима има низ спроведених пројеката у оквиру програма Прекограничне сарадње Србија-Румунија, као и у оквиру ИПА програма. Важан повезујући фактор свакако је регија Баната, река Тамиш, као и лука као изузетан ресурс и стратешки правац развоја.

На састанку је договорено да се ова сарадња настави и у наредном периоду и прошири на још области од обостраног значаја, а амбасадорка је најавила ускоро још једну посету Панчеву и то насељеним местима, школама и институцијама.