Povodom školske slave „Sveti Sava“ 26.01.2018. godine u holu GU Pančevo, održana je izložba dečijih radova dece-učesnika projekta „Uz malu pomoć prijatelja – prevencija ranog napuštanja škole u Pančevu“ iz deset osnovnih škola koje učestvuju u projektu.

Izložba je organizovana uz pomoć pedagoških asistenata (ukupno njih 30). Njihovim zalaganjem i trudom koncept izložbe je osmišljen tako da su deca na kreativan i zanimljiv način pokazali svoj talenat i smisao ka umetničkom stvaralaštvu.

Izložbu je otvorio pedagoški asitent Dalibor Anđelković, profesor likovnog, u prisustvu gradske većnice za obrazovanje Tatjane Božić i gradskog stučnjaka za obrazovanje, članova projektnog tima, pedagoških asistenata i dece koja su učestvovala u samoj pripremi izložbe, odnosno radova koji su izloženi. Postavka radova je bila otvorena za javnost od 26.01.2018. – 14.02.2018., te je svako zainteresovan mogao da pogleda dečije radove koji na slikovit način pokazuju maštovitost, inovativnost i trud koji su deca zajedno sa pedagoškim asistentima uložila.

Ovo je jedna od aktivnosti u kojoj su deca glavni akteri projekta u kojem učestvuju, odnosno njihov rad koji je prezentovan, publikovan i nagrađen aplauzom onih koji su taj rad videli i prepoznali.

Iako projektat nosi naziv „Uz malu pomoć prijatelja-prevencija ranog napuštanja škole u Pančevu“ ovo je bio pravi pokazatelj da je uz malu pomoć prijatelja moguće napraviti nešto što je vredno truda a to najbolje pokazuje osmeh na dečijim licima gledajući radove svojih drugova i vršnjaka znajući da je ovo samo jedan od prvih koraka ka nekoj boljoj budućnosti.