Поводом школске славе „Свети Сава“ 26.01.2018. године у холу ГУ Панчево, одржана је изложба дечијих радова деце-учесника пројекта „Уз малу помоћ пријатеља – превенција раног напуштања школе у Панчеву“ из десет основних школа које учествују у пројекту.

Изложба је организована уз помоћ педагошких асистената (укупно њих 30). Њиховим залагањем и трудом концепт изложбе је осмишљен тако да су деца на креативан и занимљив начин показали свој таленат и смисао ка уметничком стваралаштву.

Изложбу је отворио педагошки аситент Далибор Анђелковић, професор ликовног, у присуству градске већнице за образовање Татјане Божић и градског стучњака за образовање, чланова пројектног тима, педагошких асистената и деце која су учествовала у самој припреми изложбе, односно радова који су изложени. Поставка радова је била отворена за јавност од 26.01.2018. – 14.02.2018., те је свако заинтересован могао да погледа дечије радове који на сликовит начин показују маштовитост, иновативност и труд који су деца заједно са педагошким асистентима уложила.

Ово је једна од активности у којој су деца главни актери пројекта у којем учествују, односно њихов рад који је презентован, публикован и награђен аплаузом оних који су тај рад видели и препознали.

Иако пројектат носи назив „Уз малу помоћ пријатеља-превенција раног напуштања школе у Панчеву“ ово је био прави показатељ да је уз малу помоћ пријатеља могуће направити нешто што је вредно труда а то најбоље показује осмех на дечијим лицима гледајући радове својих другова и вршњака знајући да је ово само један од првих корака ка некој бољој будућности.