У Панчеву има око 100 регистрованих спортских клубова и 4 клуба која се баве спортом особа са посебним потребама. То су многобројна спортска друштва из свих грана спортова (фудбал, кошарка, рукомет, одбојка, ватерполо, веслање, атлетика, тенис, шах, хокеј на трави, рагби, џудо, карате, бокс, … где су се појавили и развили асови интернационалног нивоа као нпр. неки од најпознатијих: Јулије Бауер (атлетика), Обрад Сретеновић , Бранислав Петрић и Карољ Лајко (бокс), Стеван Бена (фудбал), Бранислав Покрајац (рукомет), браћа Владимир и Илија Јорга (карате), Нађа Хигл (пливање), Жикица Милосављевић (рукомет), Душан Борковић (аутомобилизам).
.

Мачевање

Панчево је један од малобројних градова у Србији у којем постоје услови и за тренирање мачевања у оквиру Клуба КМК „Карађорђе“. Клуб je организатор традиционалног међународног Сретењског турнира.

Краљевски мачевалачки клуб “Карађорђе“ основан је јануара 2005. године у Панчеву, у години када је Србија обележавала 200 година своје државности, јер је 1804. године вожд Карађорђе, са сабљом око паса, подигао Први српски устанак. У помен тог датума овај Клуб носи назив “КАРАЂОРЂЕ”, а у славу Карађордјевићевих потомака – префикс КРАЉЕВСКИ.

Њ. К. В. престолонаследник Александар II Карађорђевић је патрон клуба од његовог настанка, а прву посету је обавио априла 2005. године, када је и уручио дипломе полазницима – оружницима. Већ у првој години постојања, клуб је имао највећи број полазника у Србији, и велики број освојених медаља.

СРЦ „Стрелиште“

Спортско рекреативни центар „Стрелиште“ је највећа спортска сала у Панечеву,  површине 13ha. Користи се за реализацију спортских и других активности у граду. Има терене за фудбал, рукомен, кошарку, одбојку, затворени пливачки базен, велики базен, мали базен, отворени пливачки базен, халу спортова, просторију за прес конференције, бифе, Центар за стреличарство, џудо салу, теретану…

У холу Градског базена, отворено је место где спортисти, рекреативци и особе са посебним потребама могу да сазнају  основне информације о физичким карактеристикама и предиспозицијама у области спорта и физичке спремности. У Центру за развој спорта раде стручна лица из области спорта, задужена за тестирање. Центар је отворен за спортске организације, школе као и индивидуалне анализе.

Школу пливања воде обучени тренери које врше појединачну и групну обуку деце. На крају деца полажу тест и уколико савладају пливање, добијају диплому о успешно завршеном курсу пливања. Према потреби се организују и индивидуални тренинзи деце.

СПА Центар

Први панчевачки СПА центар нуди уживање у парном купатилу, сауни и различитим типовима масаже. У пријатном амбијенту, преуређеном 2008. године, дочекаће вас љубазно особље, а искусни и професионални физиотерапеути бринуће о вашем здрављу.

Влажна пара стимулише проток крви, отвара поре, отклања одумрле слојеве коже и чини је меком, чистом и свиленкастом. Парна терапија редукује знакове стреса и умора, побољшава циркулацију, стимулише имуни систем, благотворно делује на респираторне органе и помаже у лечењу астме, бронхитиса и алергија.

Сауна својом високом температуром и контролисаном влажношћу ваздуха, побољшава циркулацију и убрзава телесне процесе, опушта мишиће, помаже у смањењу тензије, подиже физичку кондицију и позитивно делује на читав организам.

Масажа има позитиван ефекат на све телесне системе и превенција је добром здрављу. Смањује стрес, повећава активност мишића, крвних судова и жлезда, помаже балансирању метаболизма и релаксира наш нервни систем. У понуди је аромотерапијска масажа базним или етеричним уљима, рефлексолошка, антицелулит, парцијална или масажа уз коришћење вулканског камења.
.

Градски стадион

Градски стадион и остали објекти: стадион површине 3ha , главни фудбалски терен, помоћни фудбалски терен, рукоментни терен, атлетска стаза, бокс клуб, кајак клуб, веслачки клуб.

С обзиром на достигнути ниво развоја спорта, спортске рекреације и потребе грађана за организованим бављењем физичком активношћу у Панчеву је већ дуги низ година присутан проблем недостатка нерешеног простора (отворени и затворени спортски терени и објекти) за те намене.

.

СРЦ „Младост“

Спортски рекреативни центар „Младост“ обухвата површину од 8,32ha и поседује трим стазу дужине 580m, главни и помоћни фудбалски терен, 3 рукометна терена, 3 кошаркашка терена, 3 одбојкашка терена од којих је један за одбојку на песку, тениске терене, мини печ терен, теретану…