U Pančevu ima oko 100 registrovanih sportskih klubova i 4 kluba koja se bave sportom osoba sa posebnim potrebama. To su mnogobrojna sportska društva iz svih grana sportova (fudbal, košarka, rukomet, odbojka, vaterpolo, veslanje, atletika, tenis, šah, hokej na travi, ragbi, džudo, karate, boks, … gde su se pojavili i razvili asovi internacionalnog nivoa kao npr. neki od najpoznatijih: Julije Bauer (atletika), Obrad Sretenović , Branislav Petrić i Karolj Lajko (boks), Stevan Bena (fudbal), Branislav Pokrajac (rukomet), braća Vladimir i Ilija Jorga (karate), Nađa Higl (plivanje), Žikica Milosavljević (rukomet), Dušan Borković (automobilizam).
.

Mačevanje

Pančevo je jedan od malobrojnih gradova u Srbiji u kojem postoje uslovi i za treniranje mačevanja u okviru Kluba KMK „Karađorđe“. Klub je organizator tradicionalnog međunarodnog Sretenjskog turnira.

Kraljevski mačevalački klub “Karađorđe“ osnovan je januara 2005. godine u Pančevu, u godini kada je Srbija obeležavala 200 godina svoje državnosti, jer je 1804. godine vožd Karađorđe, sa sabljom oko pasa, podigao Prvi srpski ustanak. U pomen tog datuma ovaj Klub nosi naziv “KARAĐORĐE”, a u slavu Karađordjevićevih potomaka – prefiks KRALJEVSKI.

NJ. K. V. prestolonaslednik Aleksandar II Karađorđević je patron kluba od njegovog nastanka, a prvu posetu je obavio aprila 2005. godine, kada je i uručio diplome polaznicima – oružnicima. Već u prvoj godini postojanja, klub je imao najveći broj polaznika u Srbiji, i veliki broj osvojenih medalja.

SRC „Strelište“

Sportsko rekreativni centar „Strelište“ je najveća sportska sala u Panečevu,  površine 13ha. Koristi se za realizaciju sportskih i drugih aktivnosti u gradu. Ima terene za fudbal, rukomen, košarku, odbojku, zatvoreni plivački bazen, veliki bazen, mali bazen, otvoreni plivački bazen, halu sportova, prostoriju za pres konferencije, bife, Centar za streličarstvo, džudo salu, teretanu…

U holu Gradskog bazena, otvoreno je mesto gde sportisti, rekreativci i osobe sa posebnim potrebama mogu da saznaju  osnovne informacije o fizičkim karakteristikama i predispozicijama u oblasti sporta i fizičke spremnosti. U Centru za razvoj sporta rade stručna lica iz oblasti sporta, zadužena za testiranje. Centar je otvoren za sportske organizacije, škole kao i individualne analize.

Školu plivanja vode obučeni treneri koje vrše pojedinačnu i grupnu obuku dece. Na kraju deca polažu test i ukoliko savladaju plivanje, dobijaju diplomu o uspešno završenom kursu plivanja. Prema potrebi se organizuju i individualni treninzi dece.

SPA Centar

Prvi pančevački SPA centar nudi uživanje u parnom kupatilu, sauni i različitim tipovima masaže. U prijatnom ambijentu, preuređenom 2008. godine, dočekaće vas ljubazno osoblje, a iskusni i profesionalni fizioterapeuti brinuće o vašem zdravlju.

Vlažna para stimuliše protok krvi, otvara pore, otklanja odumrle slojeve kože i čini je mekom, čistom i svilenkastom. Parna terapija redukuje znakove stresa i umora, poboljšava cirkulaciju, stimuliše imuni sistem, blagotvorno deluje na respiratorne organe i pomaže u lečenju astme, bronhitisa i alergija.

Sauna svojom visokom temperaturom i kontrolisanom vlažnošću vazduha, poboljšava cirkulaciju i ubrzava telesne procese, opušta mišiće, pomaže u smanjenju tenzije, podiže fizičku kondiciju i pozitivno deluje na čitav organizam.

Masaža ima pozitivan efekat na sve telesne sisteme i prevencija je dobrom zdravlju. Smanjuje stres, povećava aktivnost mišića, krvnih sudova i žlezda, pomaže balansiranju metabolizma i relaksira naš nervni sistem. U ponudi je aromoterapijska masaža baznim ili eteričnim uljima, refleksološka, anticelulit, parcijalna ili masaža uz korišćenje vulkanskog kamenja.
.

Gradski stadion

Gradski stadion i ostali objekti: stadion površine 3ha , glavni fudbalski teren, pomoćni fudbalski teren, rukomentni teren, atletska staza, boks klub, kajak klub, veslački klub.

S obzirom na dostignuti nivo razvoja sporta, sportske rekreacije i potrebe građana za organizovanim bavljenjem fizičkom aktivnošću u Pančevu je već dugi niz godina prisutan problem nedostatka nerešenog prostora (otvoreni i zatvoreni sportski tereni i objekti) za te namene.

.

SRC „Mladost“

Sportski rekreativni centar „Mladost“ obuhvata površinu od 8,32ha i poseduje trim stazu dužine 580m, glavni i pomoćni fudbalski teren, 3 rukometna terena, 3 košarkaška terena, 3 odbojkaška terena od kojih je jedan za odbojku na pesku, teniske terene, mini peč teren, teretanu…