Novosadski sajam je vodeća sajamska kuća u Srbiji. Pored priređivanja sajmova i izložbi, bavi se i organizovanjem kongresa i stručnih skupova, marketinškim uslugama, skladištenjem robe i ugostiteljstvom. Na površini od 226.000 metara kvadratnih, od kojih je 60.000 metara kvadratnih paviljona, sa 30 priredbi u 10 termina, sa 1,200.000 posetilaca godišnje, Novosadski sajam je postao stecište modernih sajmova, kao što su:“Auto Show – Novi Sad“, Sajam finansija, koji je prerastao u Sajam investicija, Salon nameštaja, Sajam obrazovanja… Međunarodni poljoprivredni sajam, postao je agrobiznis događaj regiona, s najvećom i najdužom sajamskom tradicijom.

Ukupna površina sajmišta je 23 hektara. Pored otvorenog prostora izlagačima je na raspolaganju i 37 hala, ukupne površine 64.000 m2. Objekti su zidani s kraja 50-ih godina 20. veka, do najnovijeg objekta, kompleksa „Master“, završenog 2003. godine, ukupne površine 28.874 m2, u sklopu kojeg je u funkciji sajamskih i kongersnih aktivnosti gotovo polovina, a u poslovnom centru je sedište gotovo 100 firmi i institucija.

Članstvo Novosadskog sajma u Međunarodnoj kongresnoj asocijaciji – ICCA i Centralnoevropske sajamske alijanse – CEFA omogućava povezivanje sa značajnim evropskim privrednim centrima.

Kalendar za 2019. godinu možete pogledati na sledećem linku:

https://www.sajam.net/sr/kalendar