Grad Pančevo na poslovnom forumu Srbija – Turska

U ponedeljak, 28. decembra 2015. godine, u hotelu „Hyatt Regency Beograd“ održan je Poslovni forum Srbija – Turska pod pokroviteljstvom Halkbank A.D. Beograd i u saradnji sa Privrednom komorom Srbije.

Na skupu su učestvovali predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić, predsednik Vlade Republike Turske Ahmet Davutoglu, predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež, kopredsednik DEIK tursko-srpskog poslovnog saveta Aleksandar Međedović, kao i predsednik DEIK-a Omer Cihad Vardan.

Cilj poslovnog foruma bio je predstavljanje mogućnosti za investiranje turskih kompanija u Srbiji – potencijala, mehanizama i projekata, kao i predstavljanje uspešno realizovane investicije Halkbanke u Srbiji. Na forumu su bili organizovani značajni B2B sastanci velikog broja kompanija iz Turske i kompanija iz Srbije.

Među devet gradova i opština iz Srbije priliku da predstavi svoje investicione potencijale turskim privrednicima imao je i Grad Pančevo. Investicione potencijale našeg grada, sa promotivnim materijalima, prezentovali su zaposleni iz Odeljenja za lokalni ekonomski razvoj GU grada Pančeva.

Interesovanje srpskih i turskih privrednika za bilateralne razgovore bilo je veliko, a industrija hrane, turizam, građevinarstvo, tekstilna industrija, rudarstvo i energetika, oblasti su ključne za intenzivnije privredne veze.

U nastavku susreta visoki zvaničnici su se obratili učesnicima u duhu uverenja da postoje značajne mogućnosti za unapređenje saradnje u mnogim oblastima, kao i zaineresovanost turskih privrednika da ulažu u Srbiju . Privredne komore Srbije i Turske, u okviru Poslovnog foruma, potpisale su Memorandum o saradnji sa ciljem jačanja zajedničkih aktivnosti na unapređenju ekonomske saradnje. Forum je u kasnim večernjim satima završen radnom večerom kojoj su prisustvovali premijeri Republike Srbije i Republike Turske sa ministrima različitih resora obeju Vlada.

Tekst o ovom događaju možete pročitati i  OVDE