Град Панчево на пословном форуму Србија – Турска

У понедељак, 28. децембра 2015. године, у хотелу „Hyatt Regency Beograd“ одржан је Пословни форум Србија – Турска под покровитељством Halkbank A.D. Beograd и у сарадњи са Привредном комором Србије.

На скупу су учествовали председник Владе Републике Србије Александар Вучић, председник Владе Републике Турске Ахмет Давутоглу, председник Привредне коморе Србије Марко Чадеж, копредседник DEIK турско-српског пословног савета Александар Међедовић, као и председник DEIK-a Омер Цихад Вардан.

Циљ пословног форума био је представљање могућности за инвестирање турских компанија у Србији – потенцијала, механизама и пројеката, као и представљање успешно реализоване инвестиције Halkbanke у Србији. На форуму су били организовани значајни B2B састанци великог броја компанија из Турске и компанија из Србије.

Међу девет градова и општина из Србије прилику да представи своје инвестиционе потенцијале турским привредницима имао је и Град Панчево. Инвестиционе потенцијале нашег града, са промотивним материјалима, презентовали су запослени из Одељења за локални економски развој ГУ града Панчева.

Интересовање српских и турских привредника за билатералне разговоре било је велико, а индустрија хране, туризам, грађевинарство, текстилна индустрија, рударство и енергетика, области су кључне за интензивније привредне везе.

У наставку сусрета високи званичници су се обратили учесницима у духу уверења да постоје значајне могућности за унапређење сарадње у многим областима, као и заинересованост турских привредника да улажу у Србију . Привредне коморе Србије и Турске, у оквиру Пословног форума, потписале су Меморандум о сарадњи са циљем јачања заједничких активности на унапређењу економске сарадње. Форум је у касним вечерњим сатима завршен радном вечером којој су присуствовали премијери Републике Србије и Републике Турске са министрима различитих ресора обеју Влада.

Текст о овом догађају можете прочитати и  ОВДЕ