Градоначелник Панчева Саша Павлов присуствовао је данас јавном спортском часу у О.Ш. „Јован Јовановић Змај“, којим је најављен програм „Спорт у школе“. Јавном часу присуствовала је и чланица Градског већа задужена за образовање мр Татјана Божић и Слободан Битевић, председник Спортског савеза Панчева.

На основу одлуке комисије за доделу средстава у области школског спорта на нивоу локалне самоуправе, Савезу за школски спорт Панчева су додељена средства за реализацију пројекта „Спорт у школе“ за шест основних школа на територији Панчева. Повећан буџет ове каленадрске године омогућио је укључивање већег броја ученика и ученица у систем школског спорта који нису обухваћени редовним такмичењима и нису чланови спортских клубова.

Овом приликом градоначелник Павлов је у свом обраћању истакао:

“Да је град Панчево град спорта то већ сви знају и у Панчеву и на европском и светском нивоу, захваљујући изванредним резултатима које наши спортисти постижу и захваљујући томе како на најбољи начин проносе име нашег града где год да иду. У Панчеву се негује борбени и спортски дух, фер игра и солидарност, а верујем да ће у нашем граду стасати нови таленти и успешни спортисти, који ће свој талент тек развити и показати. Али, на томе мора да се ради, управо кроз подршку оваквим пројектима који ће омогућити ђацима да се физичком активношћу баве, а можда и ту онда пронађемо неке будуће спортисте и шампионе.

Локална самоуправа је ту да створи што боље услове за све који желе да се баве спортом и рекреацијом, за тренирање и за развој наших талената, да свим спортистима омогући да развију и покажу свој таленат с једне стране, дакле то је један аспекат наших активности – да помогнемо у стварању услова и подржимо оне који већ имају резултате. Други, изузетно важан аспект који је предуслов за стварање спортског идентитета јесте да подржимо и стварамо услове за развој школског спорта због здравља наше деце, да им омогућимо да се баве физичком активношћу и да у томе буду вођени од стране сручних људи, васпитача И тренера. И зато ми активно радимо како на унапређењу врхунског спорта, тако и на развоју школског спорта и рекреације.”

Школица спорта је деци доступна потпуно бесплатно и под стручним надзором професора физичког васпитања и спорта развијају своје психофизичке способности.