U okviru promocije vojnog poziva i povodom školske slave Savindana, danas su na predlog ministra odbrane Zorana Đorđevića, uručeni poklon paketi knjiga školskim bibliotekama Mašinske škole u Pančevu i Ekonomske škole u Somboru.

Brigadni general Zoran Veličković, komandant Specijalne brigade, uručio je poklon paket sa 101 knjigom u izdanju Medija centra „Odbrana“, direktoru Mašinske škole u Pančevu Miodragu Iliću.

Knjiga je moćno oružje, proširuje znanje i vidike, oplemenjuje, navodi na razmišljanja, upoznaje sa istorijom i čuva tradiciju. Čini nas boljim ljudima, rekao je tom prilikom general Veličković.

Na svečanosti u somborskoj Ekonomskoj školi, poklon paket knjiga uručio je pukovnik Stevica Karapandžin, direktor Medija centra „Odbrana“.

Izvor vesti: www.mod.gov.rs

slika

Preuzeto sa: www.mod.gov.rs

Savet za rodnu ravnopravnost podneo je inicijativu Ministarstvu odbrane Vlade Republike Srbije da podrži akciju prikupljanja knjiga i u dogovoru sa srednjom Mašinskom školom, zajedničkom akcijom su poklonjene knjige školskoj biblioteci. Za Mašinsku školu, Savet za rodnu ravnopravnost se odlučio zato što neki od naslova sadrže više informacija o vojsci, vojnoj akademiji, zaposlenju pri vojsci, dok su drugi usmereni ka tehničkim znanjima.

Ovo je jedan od načina da se skrene pažnja da u Pančevu postoji Mašinska škola, zatim da postoji i Vojna akademija kao visokoškolska jedinica koja izvodi akreditovane studijske programe u polju društveno-humanističkih i tehničko-tehnoloških nauka. Na ovim školama devojke mogu da se, na osnovu sopstvenh afiniteta, obrazuju za zanimanjima koja se smatraju specifično muškim profesijama, te time dodatno utiču na ostvarivanje svoje perspektivnije profesionalne budućnosti.

Školu je u ime Ministarstva odbrane Vlade Republike Srbije posetio Komandant Specijalne brigade general Zoran Veličković i tom prilikom dodelio publikacije za školsku biblioteku.