У оквиру промоције војног позива и поводом школске славе Савиндана, данас су на предлог министра одбране Зорана Ђорђевића, уручени поклон пакети књига школским библиотекама Машинске школе у Панчеву и Економске школе у Сомбору.

Бригадни генерал Зоран Величковић, командант Специјалне бригаде, уручио је поклон пакет са 101 књигом у издању Медија центра „Одбрана“, директору Машинске школе у Панчеву Миодрагу Илићу.

Књига је моћно оружје, проширује знање и видике, оплемењује, наводи на размишљања, упознаје са историјом и чува традицију. Чини нас бољим људима, рекао је том приликом генерал Величковић.

На свечаности у сомборској Економској школи, поклон пакет књига уручио је пуковник Стевица Карапанџин, директор Медија центра „Одбрана“.

Извор вести: www.mod.gov.rs

слика

Преузето са: www.mod.gov.rs

Савет за родну равноправност поднео је иницијативу Министарству одбране Владе Републике Србије да подржи акцију прикупљања књига и у договору са средњом Машинском школом, заједничком акцијом су поклоњене књиге школској библиотеци. За Машинску школу, Савет за родну равноправност се одлучио зато што неки од наслова садрже више информација о војсци, војној академији, запослењу при војсци, док су други усмерени ка техничким знањима.

Ово је један од начина да се скрене пажња да у Панчеву постоји Машинска школа, затим да постоји и Војна академија као високошколска јединица која изводи акредитоване студијске програме у пољу друштвено-хуманистичких и техничко-технолошких наука. На овим школама девојке могу да се, на основу сопственх афинитета, образују за занимањима која се сматрају специфично мушким професијама, те тиме додатно утичу на остваривање своје перспективније професионалне будућности.

Школу је у име Министарства одбране Владе Републике Србије посетио Командант Специјалне бригаде генерал Зоран Величковић и том приликом доделио публикације за школску библиотеку.