Poštovani,

Pred Vama je publikacija „Profil grada“ u kojoj Vam predstavljamo grad Pančevo – grad čiji su povoljan geostrateški položaj, infrastruktura, privredna tradicija i aktuelna privredna aktivnost garant Vašeg uspešnog poslovanja, a bogata kulturna ponuda, mreža obrazovnih institucija i mogućnosti za sport i rekreaciju čine ga prijatnim mestom za život svih članova porodice.

Pančevo se nalazi na jugu Vojvodine i predstavlja administrativni, kulturni i privredni centar Južnog Banata. Od Beograda, glavnog grada Republike Srbije, udaljen je samo 18 km, što mu pruža pristup tržištu od skoro dva miliona ljudi, a izvanredan položaj potvrđuju izlaz na tri reke, Koridor 7 (Dunavska transferzala), neposredna blizina Koridora 10 i međunarodnog aerodroma “Nikola Tesla”.

Tokom svoje duge i bogate istorije, Pančevo je oduvek predstavljalo važan trgovinski, zanatski i industrijski centar, a danas ima raznovrsnu privrednu strukturu čiji su nosioci poljoprivreda i industrija. Lokalna samouprava gradi partnerske odnose sa svima koji nameravaju, ili već posluju u Pančevu i to čini podsticajnim merama i sagledavanjem potreba i problema u dijalogu sa predstavnicima poslovne zajednice. Prioritet u radu javnih službi je nastavak modernizacije administracije, olakšavanje procedura i postizanje veće efikasnosti u radu.

Na stranicama koje su pred Vama, pronaći ćete važne informacije o tome zbog čega grad Pančevo predstavlja logičan izbor za nastavak ili razvoj Vašeg poslovanja. Takođe, tu se nalaze i svi kontakti Gradske uprave grada Pančeva koji Vam u tome mogu pomoći. Iskoristite ih, pozovite nas da pomognemo u ostvarivanju Vaših poslovnih ciljeva na dobrobit građana Pančeva.

Dobro došli u Pančevo, grad mogućnosti!

Profil grada naslovna