U sredu, 22. februara 2017. godine u 13.00 časova u Maloj sali Gradske uprave biće održana prezentacija programa „Pokreni se za posao“ i „Najbolja start up ideja“, koje sprovodi NVO ENECA iz Niša.

Prezentacija je organizovana u saradnji sa Gradskom upravom Grada Pančeva i Udruženjem građana Moj heroj. Na sastanku će se u ime Grada Pančeva obratiti član Gradskog veća zadužen za područje rada, zapošljavanja i socijalnu politiku Milenko Čučković.

Naime, kroz program „Pokreni se za posao“, koji pomenuta nevladina organizacija sprovodi u saradnji i uz finansijsku podršku kompanije Filip Moris, dodeljuju se bespovratna sredstva u vrednosti od 250.000 RSD za kupovinu opreme za pokretanje i/ili unapređenje sopstvenog posla, kao i stručne i poslovne obuke za klijente i savetodavna pomoć ekonomskih stručnjaka koji će ih uputiti u osnove malog preduzetništva. U toku je osmi ciklus programa, a konkurs će biti otvoren do 28. februara 2017. godine.

Detaljnije informacije o konkursu, načinu prijavljivanja kao i sam prijavni formular za konkurs mogu se naći na sajtu www.pokrenisezaposao.rs i www.eneca.org.rs .

Program „Najbolja start up ideja“, koji NVO ENECA realizuje u partnerstvu sa Udruženjem građana Moj heroj, namenjen je studentima i srednjoškolcima završnih godina, ali najviše za one tehničkih usmerenja.

Prezentacija je namenjena svim zainteresovanim građanima koji žele da pokrenu sopstveni posao, kao i preduzetnicima koji već imaju registrovan posao, a žele da ga unaprede i na njoj će svi zainteresovani dobiti potrebne informacije o pomenutim programima i načinu prijavljivanja.