У среду, 8. јуна 2016. године, у 10.00 часова и у 11.30 часова у дворани „Аполо“ биће одржан саобраћајно-образовни час (Пажљивкова представа) за ђаке прваке града Панчева.

Биће организоване две представе за укупно 280 ученика првих разреда: у 10.00 часова за ученике ОШ „Бранко Радичевић“ и ОШ „Јован Јовановић Змај“ и у 11.30 часова за ђаке ОШ „Исидора Секулић“, ОШ „Братство-јединство“ и ОШ „Доситеј Обрадовић“ Омољица.

Организатори ове представе едукативног карактера су Агенција за безбедност саобраћаја Републике Србије и Град Панчево – Комитет за безбедност саобраћаја града Панчева.

Планирано је да се одрже две представе у трајању од око 45 минута. За то време, Пажљивко ће објашњавати ученицима како треба да се понашају у типичним саобраћајним ситуацијама, постављати им питања и позивати их на активно учешће. Потом ће бити приказан цртани филм „Пажљивко“ након којег ће ђаци добити по примерак илустроване књиге „Пажљивкова правила у саобраћају“.

Агенција за безбедност саобраћаја РС сваке школске године, а посебно на почетку и крају, организује саобраћајно-образовне часове у градовима широм Србије и већ пету годину спроводи кампању „Пажљивко“, а ово је први пут да се оваква представа организује у граду Панчеву.