Комитет за безбедност саобраћаја града Панчева и Ауто спортски клуб Petro Маx из Новог Сада организују конференцију за медије, на којој ће бити најављен пројекат „Смањи гас“.

Конференција за медије, са нагласком на негативни утицај алкохола и психоактивних супстанци међу младим возачима, биће одржана у среду, 28. децембра 2016. године у Малој сали Градске управе, са почетком у 12.00 часова.

Предвиђено је да се новинарима обрате представник ПУ Панчево (саобраћајна полиција), представник Комитета за безбедност саобраћаја и чланови удружења Ауто спортски клуб Петро Маx, односно да се упути заједнички апел пре свега према младим лицима,
а у циљу упозорења на негативне последице ризичног понашања у саобраћају.

Пројекат је усмерен ка унапређењу нивоа знања и ставова ученика завршних разреда средњих школа у граду Панчеву из области безбедности саобраћаја.

У плану су предавања у средњим школама на теме: Вожња под утицајем алкохола, Неприлагођена брзина и Негативни утицај мобилних телефона у саобраћају.

Поводом наступајућих новогодишњих и божићних празника, акценат заједничког апела ће бити на негативном утицају алкохола и психоактивних супстанци.