У петак, 15. априла 2016. године, у Малој сали Градске управе града Панчева са почетком у 11.00 часова биће одржана конференција поводом представљања резултата пројекта Партиципативно буџетирање који смо, у циљу укључивања грађана у буџетски процес, реализовали заједно са организацијама БИРН Србија и НАЛЕД. Овом приликом биће презентован и нови веб сајт Града Панчева.

Овај догађај ће такође бити прилика за размену мишљења и искустава о механизмима укључивања представника панчевачких организација цивилног друштва и других грађана у будуће процесе доношења одлука у нашем граду.
11.00 – 11.15 – Обраћање градоначелника Панчева Саше Павлова
11.15 – 11.45 – Презентација веб сајта града – Јасмина Радовановић, шефица Канцеларије за односе с јавношћу, и Далибор Винкић, шеф Одсека за системску подршку, ГУ Панчево
11.45 – 12.00 – Представљање резултата Партиципативног буџетирања у Панчеву – Калина Симић, БИРН
12.00 – 13.00 – Радионица: Укључивање ОЦД у процесе доношења одлука локалних самоуправа – Наталија Братуљевић, независна консултанткиња

 

Ову акцију спроводе Балканска истраживачка мрежа (БИРН Србија) и НАЛЕД у сарадњи са Градом Панчевом у оквиру пројекта Партиципативно буџетирање. Увођењем праксе учешћа грађана у процес доношења одлуке о локалним буџетима, овај пројекат за циљ има да ојача улогу коју медији, цивилни сектор, представници локалних бизниса и грађани имају у демократским процесима на локалу и да ојача кредибилитет одлука јавне администрације. Све информације о пројекту можете видети овде. Пројекат је подржала Европска унија у оквиру ИПА програма „Подршка цивилном друштву 2013“.