U sredu, 25. maja 2016, u 11:00 časova u Holu Gradske uprave biće otvorena izložba dečijih radova pod nazivom „Život planete počinje u mom srcu“. Izložbu organizuju JKP „Higijena“, Sekretarijat za zaštitu životne sredine Gradske uprave grada Pančeva, Centar za talente „Mihailo Pupin“ iz Pančeva i JKP „Zelenilo“, povodom završetka ekološke akcije ”Sakupi i uštedi, videćeš da vredi” i Svetskog dana ekologije. Izložba će biti otvorena do 30. maja 2016. godine.

”Život planete počinje u mom srcu” naziv je teme koja je bila inspiracija učenicima od 4. do 8. razreda osnovnih škola u Pančevu i iz naseljenih mesta. Ovi likovni radovi rezultat su akcije ”Sakupi i uštedi, videćeš da vredi” koja je po drugi put realizovana u našem gradu.

Žiri je imao težak zadatak da nagradi tri najbolja rada. Konkurencija bila oštra, pa su umesto troje autora, nagrađeni četvoro. Imamo prvu, drugu i dve treće nagrade. Treću nagradu ravnopravno dele: Emilija Jakovljević, učenica II-2 razreda OŠ ”Žarko Zrenjanin” iz Kačareva i Marko Košpić, učenik V-4 razreda OŠ ”Sveti Sava” iz Pančeva. Drugom nagradom nagrađuje se Sara Knežević, učenica V-3 razreda OŠ ”Sveti Sava” iz Pančeva i prvo mesto je osvojila Helena Malić, učenica IV-3 razreda, takođe iz pančevačke OŠ ”Sveti Sava”.

Nagrađeni učenici ići će na jednodnevnu ekskurziju na Palić, u subotu 4. juna, a povodom Svetskog dana ekologije, što je nagrada Sekretarijata za zaštitu životne sredine Gradske uprave grada Pančeva.

Svi nagrađeni će dobiti i izdanja ovog Sekretarijata: Ekopedija i Ekobukvica, a prvonagrađena Helena Malić će dobiti i ”Fleš memoriju”.

Naslovnu stranu sledećeg broja ”Ekopedije”, časopisa koji objavljuje Sekretarijat za zaštitu životne sredine, krasiće prvonagrađeni crtež na temu: „Život planete počinje u mom srcu”.